Diskete Dosya Kopyalamak

Disketlere dosya kopyalamak bilgisayar kullanıcılarının çok sık başvurduğu bir durumdur.

Pratik: 13

Bu yazı sayesinde kopyalama işlemini çok daha kısa zamanda yapmanın yollarını keşfedeceksiniz.

1- Kopyalanacak dosyalan seçin

Dosyalar bir klasörün içerisinde ya da doğrudan masaüstünde olabilirler. Fakat şunu unutmayın ki, aynı anda birden fazla dosya kopyalamak istiyorsanız, dosyaların tümü aynı klasör içinde yer almalıdır. Birden fazla dosyayı nasıl seçeceğinizi zaten biliyorsunuz ama biz yine de hatırlatalım: En kolay yöntem "Ctrl" tuşuna basılı tutarken bir yandan da seçmek istediğiniz tüm dosyaları tek tek tıklamaktır.

2- Disketi yerleştirin

Disketinize herhangi bir dosya kopyalamaya başlamadan önce, onu disket sürücüsüne yerleştirin. Disketin içerisinde kopyalayacağınız dosyaları sığdırabilmek için boş yer olmalıdır. Disketinizde yeteri kadar boş yer olup olmadığını görmek için önce "Bilgisayarım" penceresini açın, farenin sağ tuşuyla disket simgesi üzerine tıklayın ve menüden "Özellikleri seçin.

Menüyü Aktif Hale Getirmek

Menüyü Aktif Hale Getirmek

3- Menüyü aktif hale getirmek

Kopyalamak istediğiniz tüm objeleri seçtikten sonra, bunlardan herhangi birinin üzerine farenin sağ tuşuyla tıklayın; yeni bir menü açılacaktır. Bu menüden "Gönder" satırının üzerine gelin. Bundan sonra ortaya çıkacak yeni menüde ise "3,5 Disket" seçeneğini tıklayın.

4- Kopyalamak

Bu işlemlerin ardından seçilen dosyalar diskete kopyalan maya başlarlar. Bu arada sistem, kopyalama sürecini küçük bir pencerede size gösterir. Kopyalama işlemi tamamlanınca bu pencere otomatik olarak kapanır.

Masaüstünde Disket Kısayolu

Masaüstünde Disket Kısayolu

MASAÜSTÜNDE DİSKET KISAYOLU

İşle size hızlı ve pratik başka bir yöntem. Bu yöntem sayesinde kolaylıkla dosya ve klasörlerinizi kopyalayabilir ya da taşıyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken disket sürücüsünü temsil eden kısayol simgesinin üzerine dosya veya klasörleri taşıyıp bırakmaktır.

1- Kısayol oluşturmak

"Bilgisayarım" penceresinden disket sürücü simgesini seçin. Sağ fare tuşunu üzerinde basılı tutarak simgeyi masaüstüne sürükleyin. Tuşu bıraktığınızda açılan menüden bu kez "kısayol oluştur'u seçin. Böylece sürekli olarak masaüstünüzde hazır bekleyecek disket sürücü simgeniz yaratılmış olacaktır.

2- Fare ile sürüklemek

Diskete dosya kopyalamak için öncelikle kopyalamak istediğiniz dosyaların bulunduğu klasörü açın. Ardından farenin İmlecini dosyalardan birinin üzerine getirin ve sol tuş ile tıklayın. Tıkladıktan sonra tuşu bırakmadan dosyayı masaüstünüzdeki disket kısayol simgesinin üzerine getirin. Siz fareyi hareket ettirirken kopyalanacak dosyalar da aynı şekilde hareket edecektir.

Taşımak

Taşımak

3- Kopyalamak

Farenin ok şeklindeki işaretçisi kısayol üzerindeyken simgenin rengi de değişir. Bu değişim gerçekleştiğinde farenin tuşunu bırakın. Kopyalama işlemi başlayacaktır.

4- Taşımak

Eğer diskette dosyaların bir kopyasını oluşturmak yerine, bulundukları yerden silerek sadece disket üzerinde bulunmalarını istiyorsanız öncelikle farenin sağ tuşuna basarak dosyaları seçin ve tuşu bırakmadan dosyayı kısayol simgesinin üzerine sürükleyin. Tuşu bıraktığınızda açılan menüde "taşı", "kopyala", kısayol oluştur" komutlarını göreceksiniz. Taşı seçeneğini seçerseniz dosya orijinal konumundan silinir ve disket üzerine yazılır.

Bilgi: Gönderilenler Hala Burada!

BİLGİ: GÖNDERİLENLER HALA BURADA!

Diskete kopyalanan dosyaları, asıl konumlarında hala görebilirsiniz. Çünkü bir dosya kopyalandığında orijinal dosyalar silinmezler. Diskete sadece bir kopyası taşınmış olur.

Bilgi: Her Şeyi Kopyalayın

BİLGİ: HER ŞEYİ KOPYALAYIN

Kopyalamak için bir klasör seçtiğinizde, o klasörün tüm alt klasörleri ve içindeki tüm dosyalar da diskete kopyalanacaktır.

Okuyucu Yorumları