En Son Kullandıklarım

Daha önce kullandığınız dosyalara kolayca erişmenizi sağlayacak en kestirme yol.

Windows: 25

Başlat menüsü altında bulunan "En Son Kullandıklarım" seçeneği, daha önce açtığınız dosyalara kolayca erişmenizi sağlıyor.

Windows, bilgisayar ile çalışırken vakit kaybetmenizi engelleyecek çok sayıda özelliğe sahiptir. Örneğin bir programı çalıştırmak ya da bir dosyayı açmak için, masaüstünüzde kısayol simgeleri oluşturabilirsiniz. Ama çok sayıda kısayol simgesi ile doldurulmuş bir masaüstünün çok da kullanışlığı olmayacağı kesin.

"Başlat" menüsü altında göreceğiniz "En Son Kullandıklarım" seçeneği ise, kısayollarla uğraşmadan ve sadece tek bir tıklamayla en son açtığınız dosyalara ulaşmanızı sağlayacaktır. Şimdi gelin, bu özelliği yakından tanıyalım.

1- "Başlat" menüsünde yer alan "En Son Kullandıklarım" satırının üzerine gelin. Kısa bir süre sonra, en son kullandığınız dosyaların listelendiği küçük bir kutu açılacaktır.

2- Farenin yardımıyla açmak istediğiniz dosyanın üzerine gelin ve hemen ardından sol tuşa tıklayın.

3- Seçtiğiniz dosya bir Word belgesiyse, Word programı otomatik olarak açılacak ve belgenizi görüntüleyecektir. Başka bir deyişle, dosya ile ilişkilendirilmiş olan program çalışır ve seçtiğiniz dosyayı kolayca açmanızı sağlar.

'En Son Kullandıklarım' Listesini Silmek

'En Son Kullandıklarım' Listesini Silmek

"EN SON KULLANDIKLARIM" LİSTESİNİ SİLMEK

"En Son Kullandıklarım" listesinde işinize yaramayan belgeler bulunuyorsa, listeyi boşaltabilir ve bu belgelerden kurtulabilirsiniz.

1- İşaretçiyi, Görev Çubuğu üzerindeki boş bir alana getirin ve sağ fare tuşuna bir kez tıklayın.

2- Açılan menüden "Özellikler" satırını seçin ve "Başlat Menusu" sekmesinin altında yer alan "Özelleştir" düğmesine tıklayın.

3- Yeni açılan penceredeki "Gelişmiş" düğmesine tıklayın. Yeni bir pencerenin açıldığını göreceksiniz. "Listeyi Sil" düğmesini kullanarak, listelenen dosya isimlerini silebilirsiniz.

4- Tüm bu işlemleri tamamlayıp tekrar "En Son Kullandıklarım" satırının üzerine gelirseniz, listenin boş olduğunu göreceksiniz.

İpucu: Kısayol Simgeleri

İpucu: Kısayol Simgeleri

İPUCU: KISAYOL SİMGELERİ

"En Son Kullandıklarım" listesinde yer alan simgeler, aslında birer kısayoldur. Bu simgeleri sildiğinizde, dosyaların da silineceğini düşünmeyin. Dosyalarınız olduğu yerde kalacak; sadece liste içerisindeki kısayol simgeleri silinecektir.

Okuyucu Yorumları