Excel'de Çerçeveler ve Renkler

Excel hücrelerini sıkıcı görünümlerinden kurtarın.

Pratik: 44

Hücrelere bölünmüş Excel sayfaları, ilk bakışta çok da etkileyici görünmeyebilirler. Daha profesyonel bir görünüm için araç çubuğunda yer alan seçenekleri kullanabilir; renklerden ve çerçevelerden yardım alabilirsiniz.

Windows bölümünde, Excel'in sunduğu "Otomatik Biçimlendirme" özelliğinden bahsetmiştik. Bu bölümde ise, biçimlendirme ayarlarını daha yakından tanımaya başlıyoruz.

1- İlk olarak üzerinde çalışmak istediğiniz alanı seçmeniz gerekiyor. Fare ile, sayfa üzerinde seçime başlayacağınız hücreye tıklayın.

2- Sol tuşa basılı tutarak, fareyi sağ aşağıya doğru hareket ettirin. Böylece hücreleri seçmeye başlayacaksınız.

Tablo Oluşturmak ve Düzenlemek

Tablo Oluşturmak ve Düzenlemek

3- İstediğiniz tüm hücreleri seçtikten sonra fare tuşunu bırakın. Araç çubuğu üzerinde yer alan "Kenarlıklar" düğmesini bulun ve sağındaki küçük ok işaretinin üzerine tıklayın. Karşınıza farklı kenarlık seçeneklerinin bulunduğu bir menü gelecektir.

4- Seçili alana uygulamak istediğiniz kenarlık modeline karar verin. Kararınızı verdikten sonra seçtiğiniz kenarlık simgesinin üzerine farenin sol tuşu ile tıklayın.

5- Şimdi sıra seçili alanı renklendirmeye geldi. Araç çubuğunda yer alan "Dolgu Rengi" simgesinin yanındaki küçük oka tıklayın.

6- Karşınıza bir renk paleti gelecektir. Her hangi bir renge tıklarsanız, seçmiş olduğunuz alanın da o renk ile doldurulduğunu görebilirsiniz.

7- Artık oluşturduğunuz tabloya verilerinizi girmeye başlayın.

BİLGİ: Kenarlık ve renk seçeneklerini tek bir hücre İçin uygulamanız da mümkün. Bunun için sadece o hücreyi seçin (üzerine tıklayarak) ve ayarları yapmaya başlayın. Yapacağınız tüm değişiklikler, seçili olan hücreyi etkileyecektir.

Okuyucu Yorumları