İnternette Bilinmeyen Numaralar

Telefon numaralarına ulaşmak için rehber karıştırma ya da 118'i arama devri sona eriyor.

Pratik: 15

Eğer uzaktaki bir arkadaşınızın ya da bir şirketin telefon numarasını bulmak istiyorsanız, en sık başvurulan yöntem telefonunuzdan 118'i tuşlamaktır. Peki bu servise bilgisayarınızın başında otururken de ulaşabileceğinizi biliyor musunuz?

Diyelim ki çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın telefon numarasını kaybettiniz ya da bir şirketin telefon numarasına acilen ihtiyacınız var. Yapmanız gereken, sadece Türk Telekom'un internet sitesindeki rehberi ziyaret etmek (http://www.ttrehber.gov.tr).

Bu adresi kullanarak aradığınız telefon numarasına ulaşmanın birçok farklı yöntemi var. Örneğin sadece soyadı ile arama yapabilir ya da şirket adı belirterek istediğiniz numaraya ulaşabilirsiniz. Tabii aradığınız numaranın Bilinmeyen Numaralar servisine kayıtlı olması koşuluyla...

Basit ve Gelişmiş Aramalar

Basit ve Gelişmiş Aramalar

1- BASİT ARAMA

İlk yapmanız gereken zorunlu bilgileri girmek. Öncelikle aradığınız numaranın nereye ait olduğunu belirtmelisiniz (ev, işyeri, resmi daire gibi). Daha sonra sağ üst taraftaki menüden arama yapacağınız şehrin alan kodunu seçin. Son olarak, ilgili metin alanlarına en azından aradığınız kişinin soyadını ya da işyerinin adını yazmanız gerekecek.

2- GELİŞMİŞ ARAMA

Diyelim ki yukarıdaki bilgiler ışığında İstanbul Avrupa yakasında soyadı Demir olan bir kişiyi aradınız. Türk Telekom bu tip geniş aramalarda karşınıza gelecek sonuçları 200 ile sınırlamıştır.

Muhtemelen yüzlerce sonucu göremeyeceksiniz. Bu yüzden aramayı biraz daha sınirlamanız gerekecek. Örneğin ilçe, semt ya da mahalle adını yazarsanız sonuçları 100'ün allına düşürmeyi başarabilirsiniz. En İyisi mümkün olduğu kadar çok alanı doldurmak.

Şirket Numarası Arama

Şirket Numarası Arama

3- ŞİRKET NUMARASI ARAMA

Eğer aradığınız numara bir şirkete aitse, ilk adımda yaptığımız gibi "İsim ile Arama" seçeneğine başvurmalıyız. Bu kez "Soyadı" yazan alana şirket ismini ya da sahibinin adını girmelisiniz.

4- Tabii şirket numarası aramalarında da ne kadar çok alan doldurursanız numarayı bulma şansınız o kadar artacaktır.

5- Örneğin şirket hakkında çok detaylı bilgi sahibi olmasanız bile, "İş Dalı" alanını doldurarak aramayı sınırlayabilirsiniz.

444'lü Numaralar

444'lü Numaralar

6- 444'lü NUMARALAR

Bazı şirketler kendilerine tahsis edilmiş özel 444'lü numaralara sahiptir ve bu numaraları çağrı merkezi hizmeti vermek için kullanırlar. Türkiye'nin her yerinden, alan kodu çevirmeden ulaşılabilen bu numaraları da sayfanın üst kısmındaki "444'lü Numaralar" seçeneği ile bulmaya çalışabilirsiniz. Bunun için açılan penceredeki boş metin alanına şirketin adını yazmanız yeterli olacaktır.

Uzaklara Ulaşmak

Uzaklara Ulaşmak

UZAKLARA ULAŞMAK

Türkiye'deki tüm şehir kodlarım ezbere bilmek mümkün değildir. Türk Telekom'un sitesindeki rehber, size bu konuda da yardımcı oluyor. Eğer aradığınız bilgi bir şehrin alan koduysa, sayfanın üst kısmında yer alan "Alan Kodlan" linkinden yardım alabilirsiniz.

Belki de aramak istedikleriniz çok daha uzaklarda. O zaman yine üst kısımdaki "Ülke Kodları" linkine göz atmanız gerekebilir. Her iki linkte de arama yapmanız gerekmez; alan kodlan alfabetik sırayla ekranınızda listelenecektir.

Bilgi: Özel Servis Numaraları

BİLGİ: ÖZEL SERVİS NUMARALARI

Özel servis numaralan, Polis İmdat ya da Acil Servis gibi hayati önem taşıyan merkezlere ulaşmanızı sağlarlar. Üç rakamdan oluşan bu numaraları öğrenmek için "Özel Servis Numaralan" linkini tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları