Media Player ve Küçük Ayrıntılar

Bu şaşırtıcı programın neler sunduğunu öğrenmeye devam ediyoruz.

Multimedya: 29

Windows Media Player ile daha önce tanışmıştınız. Ama bu küçük programın sunduğu tüm özellikler, sadece öğrendiklerinizle sınırlı değil. İşte henüz bilmediğiniz birkaç küçük ayrıntı...

Windows Media Player'ı, sadece multimedya dosyalarını açmaya yarayan basit bir program şeklinde tanımlamak doğru değildir. Aşağıdaki satırlara göz atarsanız, ne kadar haklı olduğumuzu sizler de anlayacaksınız.

İstatistikler

İstatistikler

İSTATİSTİKLER

Bazı dosyaları sabit diskinize indirmeden, direkt olarak internet üzerinden izleyebileceğinizden daha önce bahsetmiştik. Şimdi böyle bir görüntü dosyasını bulup çalıştırın. Dosya yüklenirken, siz de "Görünüm" menüsünden "İstatistikler" satırına tıklayın. Açılan pencerede bağlantı hızı ve görüntünün kalitesi hakkında temel bilgileri bulacaksınız.

"Temel" sekmesi altında, Kbps ölçü birimiyle tanımlanan bağlantı hızına ulaşabilirsiniz. "Gelişmiş" sekmesinde ise, çok daha ayrıntılı bilgilere yer verilir. Buradaki tüm bilgiler, internet bağlantınız ve izlemek için seçtiğiniz görüntü dosyasının transferi ile ilgili detaylardan oluşmaktadır.

Yakınlaştırmak

Yakınlaştırmak

YAKINLAŞTIRMAK

Bazı görüntü dosyaları, daha az yer kaplamaları ve internet üzerinden kolay yüklenebilmeleri için düşük çözünürlükte kaydedilirler. Eğer karşınıza küçük bir görüntü gelirse, "Görünüm" menüsündeki "Yakınlaştır" seçeneğini kullanmayı deneyin. Bu sayede, izlemekte olduğunuz video dosyasını daha büyük bir pencerede izleme şansına sahip olacaksınız.

Sadece İnternetten Değil

Sadece İnternetten Değil

SADECE İNTERNETTEN DEĞİL

Şimdiye kadar "streaming" adı verilen ve direkt olarak internet üzerinde yayınlanan multimedya dosyalarının görüntülenmesinden bahsettik. Ama unutmayın ki Wîndows Media Player, her şeyden önce bilgisayarınızdaki dosyaları kullanabilmeniz için tasarlanmıştır. Sol kısımdan "Ortam Kitaplığı" seçeneğine tıklarsanız, karşınıza yan yana duran iki pencere gelecektir. Soldaki pencerede temel klasörler, sağdaki pencerede ise seçili olan klasörün içeriği görüntülenir. Tüm bunlar, daha önce çalıştırdığınız multimedya dosyalarını temsil ederler.

"Ortam Kitaplığına eklenen bir multimedya dosyası, siz istediğiniz sürece orada kalır. Ekleme işlemi içinse özel bir prosedür uygulamanıza gerek yok. Listede yer almayan bir dosyayı çalıştırdığınız an, o dosya otomatik olarak "Ortam Kitaplığına eklenecektir.

Multimedya Dosyaları ve CD'ler

Multimedya Dosyaları ve CD'ler

MULTİMEDYA DOSYALARI VE CD'LER

Windows Media Player, CD'lerin üzerinde saklanan MP3 dosyalarını da kolayca çalıştırabilir. CD sürücünüze MP3 veya farklı multimedya dosyalarını içeren yeni bir CD yerleştirdiğinizde, o CD ile ilgili yapabileceklerinizi gösteren küçük bir pencere açılacaktır. Pencerenin en üstünde yer alan, "Ray: Windows Media Player kullanarak" seçeneğine tıklarsanız, program da otomatik olarak açılır ve CD içerisindeki dosyaları çalmaya başlar.

İpucu: PC'deki Multimedya Dosyalarını Aramak

İpucu: PC'deki Multimedya Dosyalarını Aramak

İPUCU: PC'DEKİ MULTİMEDYA DOSYALARINI ARAMAK

"Ortam Kitaplığı", Windows Media Player İle çalıştırmış olduğunuz tüm multimedya dosyalarının biriktirildiği bölümdür. Sabit diskinizde kayıtlı olan tüm multimedya dosyalarını bulmak ve onları ortam kitaplığına yerleştirmek İçin, "Araçlar" menüsü altında göreceğiniz "Ortam Dosyalarını Ara" seçeneğini kullanmalısınız.

Bilgi: Windows Media Player'ın Tüm Araçları

BİLGİ: WINDOWS MEDİA PLAYER'IN TÜM ARAÇLARI

Windows Media Player, aslında tek bir pencere İçerisine yerleştirilmiş yedi farklı uygulamadan oluşur. Internet üzerinden radyo dinlemek, CD'den müzik dinlemek, bilgisayarınızdaki ses ve görüntü dosyalarını arşivlemek ve müzik dosyalarını CD'den bilgisayara aktarmak gibi birçok farklı görev, bu küçük uygulamalar tarafından yerine getirilir.

Okuyucu Yorumları