PC'den Yazıcıya Giden Yol

Bir belgeyi yazdırmanın en kolay yolu fare ile "Yazdır" düğmesine basmaktır. Ama tek yol da bu değil

Pratik: 8

Burada anlatacaklarımız başlangıçla biraz karışık gibi görünebilir. Ancak bilgisayarlar, baskı sırasında geniş bir seçenek yelpazesi sunarlar ve bu seçenekler yardımıyla kusursuz baskılara ulaşmanız mümkün olabilir. Bilmeniz gereken ilk kavram, basılacak sayfanın yazıcıya gönderilmeden önce kontrol edilmesine izin veren "Baskı Önizleme"dir. "Baskı Önizleme" aracı, bir belgenin kağıt üzerinde nasıl görüneceğini baskı yapmadan anlamak isleyeceğiniz durumlarda çok işinize yarayacak.

Önizleme'yi Kullanmak

Önizleme'yi Kullanmak

ÖNİZLEME'Yİ KULLANMAK

• Araç çubuğundaki "Baskı Önizleme" düğmesine tıklayın.

• Önizleme penceresi size farklı bir araç çubuğu ve farklı seçenekler sunar. Eğer birden fazla sayfayı birlikte görüntülemek istiyorsanız, ilgili simgeye tıklamalısınız. Burada ekranda kaç adet sayfa görüneceğini belirleme şansınız var. Bir sayfayı büyütecekseniz, "Yakınlaştır" alanına oran girmeniz yeterli. Pencereyi kapatmak içinse "Kapat" düğmesine tıklayın. Bu ekranı kapatmadan yazdırma işlemini başlatmak içinse araç çubuğundaki yazıcı simgesini seçin.

Dosya Menüsünü Kullanmak

Dosya Menüsünü Kullanmak

DOSYA MENÜSÜNÜ KULLANMAK

• Başlamak için "Dosya" menüsünden "Yazdır" komutunu seçin.

• Açılan küçük pencerede, belgeleri doğru şekilde bastırmak için gerekli tüm ayarları bulacaksınız. Temel seçeneklerden birisi bastırılacak sayfa sayısıdır. Ayrıca sadece bulunduğunuz sayfayı, bütün sayfaları ya da belli sayfaları yazdırmayı seçebilirsiniz. Eğer bilgisayarınıza bağlı farklı yazıcılarınız varsa, belgeyi hangisine göndereceğinizi de bu pencere yardımıyla belirleyebilir ve tabii ki belgelerin hangi sırayla yazdırılacağına karar verebilirsiniz.

"Yazdır" penceresinde, kağıda ne şekilde baskı yapılacağını belirlemenizi sağlayacak "Özellikler" düğmesi de bulunmaktadır. Bu düğmeye basınca yeni bir pencere açılır. Burada sayfa yönünü iki farklı şekilde düzenleyebilirsiniz: Varsayılan ayar olan "dikey" ve genellikle tanıtım broşürleri veya küçük posterler basmak için tavsiye edilen "yatay". Aynı pencerede bir de "Gelişmiş" düğmesi yer alır. Bu düğmeye basarak kağıdın ölçüleri ve buna benzer ayarları yapabilirsiniz.

Dikkat: Yazıcı İsminin Önemi

DİKKAT: YAZICI İSMİNİN ÖNEMİ

Yazma diyalog penceresinde yazıcının ismi görülebilir. Peki bu ne işe yarar? Eğer bir yerel ağ üzerinde çalışılıyorsa, kullanılan yazıcı sayısı birden fazla olabilir. Ayrıca tek bir bilgisayara iki farklı yazıcı da bağlanabilir. İşte; kullanmak istediğiniz yazıcının ismini biliyor olmanız bu noktada önem kazanır. Yazdırılan belgenin hangi yazıcıdan çıkacağına karar vermeniz, ancak yazıcı ismini sisteme bildirmenizle mümkündür.

Bilgi: İlginç Bir Seçenek

Bilgi: İlginç Bir Seçenek

BİLGİ: İLGİNÇ BİR SEÇENEK

"Harmanla" seçeneği, istediğiniz sayfalardan birden fazla kopya almanız gerektiğinde yazdırma düzeninde değişiklik yapmanızı sağlar. Örneğin eğer üç sayfalık bir belgeden iki kopya basmak zorundaysanız, ilgili kutucuğu tıklayarak aktif hale getirin. Yanda gördüğünüz şekil bir anda değişecektir. Yeni şeklin anlamı, sayfaların 1-2-3 /1-2-3 düzeniyle basacağıdır. Yani önce 3 sayfa bir kez basılacak, ardından aynı işlem ikinci kez gerçekleşecektir. Eğer "Harmanla" seçeneği aktif değilse, önce ilk sayfa, sonra ikinci sayfa ve son olarak da üçüncü sayfa ikişer adet basılır.

Okuyucu Yorumları