Sık Kullanılan Sitelere Kolay Erişim

Önemli internet adresleri, her zaman elinizin altında olsun.

İnternet: 10

İnternette ziyaret edilen tüm sayfaların adreslerini hatırlamak imkansız. Bu yüzden çok sık başvurduğunuz sitelerin adreslerini not etmeniz gerekir. Internet Explorer ile bu adreslerin nasıl not edildiğini öğreniyoruz.

Internet üzerinde sörf yapmamızı sağlayan tüm tarayıcılar, hoşumuza giden sitelerin adreslerini düzenli olarak listelememize ve gerektiğinde bu adreslere kolayca erişebilmemize olanak tanırlar. Örneğin Internet Explorer'da bu özellik, "Sık Kullanılanlar" adı ile yer alır. Eğer bir internet sitesini çok beğendiyseniz ve daha sonra tekrar ziyaret edebileceğinizi düşünüyorsanız, adresini sık kullanılanlar listesine ekleyebilir; daha sonra bu listeyi kullanarak siteye kolayca ulaşabilirsiniz. Peki ama bu işlemi nasıl gerçekleştirebiliriz?

Sık Kullanılanlar Listesine Site Ekleme

Sık Kullanılanlar Listesine Site Ekleme

1- İnternette gezerken ilginç bir siteyle karşılaştınız ve adresini not etmek istiyorsunuz. İlk olarak "Sık Kullanılanlar" menüsünden "Sık Kullanılanlara İlave Et" komutunu seçin.

2- Açılan yeni pencerede, "Yeni Klasör" düğmesini tıklayarak adresleri saklamak için yeni bir klasör oluşturabilirsiniz. Ardından bu klasöre bir isim vermelisiniz. Artık yarattığınız klasörü sık kullanılanlar listesinde görebilirsiniz.

Şimdi yapmanız gereken, sadece "Tamam" düğmesine basmak ve pencerenin kapanmasını sağlamak. Böylece saklamak istediğiniz adres, az önce yarattığınız klasör içine kaydedilmiş olacaktır.

Sık Kullanılanlar Listesini Düzenleme

Sık Kullanılanlar Listesini Düzenleme

3- Sık kullanılanlar listenize eklediğiniz siteye herhangi bir zamanda tekrar ulaşmak için, adının üzerine tıklamanız yeterlidir.

4-Eğer sık kullanılanlar listeniz için seçtiğiniz sayfa sayısı çok fazlaysa, onları doğru şekilde organize etmeniz gerekir. Aksi takdirde zaman içinde büyük bir karışıklık yaşayabilirsiniz.
Neyse ki programcılar bunu da düşünerek klasörlerin alt klasörlere bölünmesini sağladılar. Bunu yapabilmek için "Sık Kullanılanlar" menüsünden "Sık Kullanılanları Düzenle" komutunu kullanabilirsiniz.

5- Açılacak pencere sayesinde yeni klasörler oluşturabilir, yerlerini değiştirebilir, onları tekrar isimlendirebilir ve silebilirsiniz. İşiniz bittiğinde çıkmak için "Kapat" komutunu kullanmalısınız.

6- Sık kullandığınız internet sayfalarının adreslerini sınıflandırarak çalışmak, işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.

Anlattığımız bu özellik, internette sörf yaparken önemli bir zaman kazanmanızı sağlar. Ayrıca istediğiniz sitelere daha hızlı erişebilecek olmanız, maddi açıdan da sizi rahatlatacaktır. Tabii eğer dial-up bağlantıya sahipseniz, yani bağlandığınız süreye göre fatura ödüyorsanız...

İpucu: Bookmark'ların Önemi

İPUCU: BOOKMARK'LARIN ÖNEMİ

"Sık Kullanılanlar" listesine eklenen sitelere "bookmark" adı verilir. Bookmark'ların bizlere sağladığı en önemli avantaj, kuşkusuz zaman kaybını önlemeleridir. Bir siteyi "Sık Kullanılanlar" listesine eklerseniz, bir dahaki sefer o siteye girmek için adresi tuşlamanız gerekmez. Daha da önemlisi, unuttuğunuz bir adresi aramak için zaman harcamak zorunda da kalmazsınız.

Okuyucu Yorumları