Sık Kullanılanlar Listesini Yazdırmak

Favori siteleriniz çoğaldıysa, onları kağıt üzerine aktarmanızın da zamanı gelmiş demektir.

Pratik: 40

Internet Explorer'ın "Sık Kullanılanlar" listesi ile daha önce tanışmıştınız. Öyleyse gelin, şimdi de bu listeyi kağıt üzerine dökmenin yollarını öğrenelim...

Internet üzerinde uzun süre sörf yaptıktan sonra, "Sık Kullanılanlar" listesinin de başa çıkılamayacak kadar uzun bir hal aldığını görebilirsiniz. Örneğin listeyi organize etmekte ya da görüntülemekte problemler yaşamanız mümkün. Aşağıdaki adımları izleyerek, listeyi kağıt üzerine nasıl yazdırabileceğinizi veya dosya olarak nasıl saklayabileceğinizi öğreneceksiniz. Böylece, listede yeni siteler için yer açmış olacaksınız.

1- Internet Explorer penceresini açın. Eğer internete bağlıysanız, giriş sayfası görüntülenecektir.

2- "Dosya" menusunu açın ve "Al ve Ver" satırına tıklayın. "Alma / Verme Sihirbazı" başlıklı yeni bir pencerenin açıldığını göreceksiniz.

3- Ekranda yazılanları okuyun ve "İleri" düğmesine basın. Bu sayede bir sonraki adıma geçmeniz mümkün olacaktır.

4- "Sık Kullanılanları Ver" satırını seçin ve tekrar "İleri" düğmesine tıklayın.

Sık Kullanılan Listesini Kaydetmek ve Yazdırmak

Sık Kullanılan Listesini Kaydetmek ve Yazdırmak

5- Yeni pencerede, iki farklı seçenek arasından (tüm listeyi ya da sadece belirli klasörleri seçmek) seçim yapabilirsiniz.

6- Seçiminizi yaptıktan sonra "İleri" düğmesine basın. Yeni pencereden "Dosya veya Adrese Ver" seçeneğini işaretleyin ve ilgili alana dosya ismini / nereye kaydedileceğini girin. "Bookmark.htm", programın dosyaya otomatik olarak verdiği isimdir. Eğer isterseniz, bu ismi kolayca değiştirebilirsiniz. Tüm ayarlar tamlandığında "İleri" düğmesine basın.

7- Son pencerede "Son" düğmesine tıklayın. "Sık kullanılanlar başarıyla verildi" uyarısı ile karşılaşacaksınız.

8- Şimdi, dosyayı kaydettiğiniz klasörün içerisine göz atın. Dosyanız orada sizi bekliyor olacak. Simge üzerine çift tıklayın ve dosyayı açın. Dosya, Internet Explorer penceresinde açılacaktır.

9- Belge açıldığında, araç çubuğunda göreceğiniz "Yazdır" düğmesine basın ve listenizin kağıt üzerine basılmasını sağlayın.

Okuyucu Yorumları