Word Sayfalarını Numaralandırmak

Her sayfaya numara vererek Word dökümanlarınıza profesyonel bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Pratik: 63

Eğer hazırladığınız belge çok sayıda sayfadan oluşuyorsa, bu sayfaları numaralandırmak işinizi kolaylaştırabilir. "Üstbilgi ve Altbilgi" seçeneği ise, sayfalara farklı bilgiler eklemenizi sağlar.

Uzun bir Word belgesi hazırladınız ve sayfaları numaralandırmak istiyorsanız... Bunun için her sayfaya tek tek rakam girmeniz gerek yok. "Ekle" menüsünde göreceğiniz "Sayfa Numaralan" seçeneği, sadece birkaç tıklama ile amacınıza ulaşmanızı sağlayacaktır. Sayfaların alt ya da üst bölümlerine tarih / saat gibi bilgiler eklemek isteyenler ise, "Üstbilgi ve Altbilgi" seçeneğinden yardım alabilirler.

Word'de Sayfalara Numara Vermek

Word'de Sayfalara Numara Vermek

WORD'DE SAYFALARA NUMARA VERMEK

1- Word programını çalıştırın ve ekranın üst bölümünden "Ekle" menusunu açın. Bu menünün içerisinde "Sayfa Numaraları" seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz. Bu seçeneğin üzerine tıklayın. Böylece sayfalarınızı numaralandırmak için ilk adımınızı atmış olacaksınız.

2- "Sayfa Numaraları" isimli yeni bir diyalog penceresi ile karşılaşacaksınız. Öncelikle sayfa numaralarını sayfanın neresine yerleştirmek istediğinize karar vermelisiniz. "Konum" menusunu kullanarak "Sayfa altı" ya da "Sayfa üstü" seçeneklerinden birisini seçin. Numaraların solda mı, sağda mı, yoksa ortada mı olacaklarını ise "Hizalama" menusunun yardımıyla belirleyebilirsiniz. Numaranın ilk sayfa üzerinde görünmesini istemeyenler, "Numarayı ilk sayfada göster" kutusunun işaretli olmamasına dikkat etmeliler.

3- "Biçim" düğmesine tıkladığınızda, yeni bir pencerenin açıldığını göreceksiniz. Bu pencerede sayfa numaralarının nasıl görüneceklerini belirlemeniz mümkün. Örneğin Romen rakamlarını kullanabilir ya da sayı yerine harfleri tercih edebilirsiniz. Numaralandırma işleminin hangi sayfadan başlayacağına da yine bu pencerenin yardımıyla karar vereceksiniz.

Sayfalara Üstbilgi ve Altbilgi Eklemek

Sayfalara Üstbilgi ve Altbilgi Eklemek

4- Dokümanın her sayfasının üst veya alt bölümlerinde yer almasını istediğiniz küçük notlar ya da resimler olabilir. Böyle bir durumda "Üstbilgi ve Altbilgi" seçeneğinden yardım almanız gerekecek. Ancak önce, bu bilgi alanlarının sayfa üzerindeki konumlarını belirlemelisiniz. "Dosya menüsünden "Sayfa Yapısı" seçeneğine tıklayın ve ekrana gelen küçük pencereden "Düzen" sekmesini açın. "Kenardan uzaklık" bölümünde yer alan alanları, küçük oklara tıklayarak ayarlayabilirsiniz. Tek veya çift sayılarla numaralandırılan sayfalar üzerinde farklı bilgilerin yer almasını isterseniz, "Tek ve çift sayfalarda farklı" satırının yanındaki küçük onay kutusunu işaretlemeniz yeterli olacaktır.

5- "Görünüm" menusunu açın ve "Üstbilgi ve Altbilgi" seçeneğine tıklayın.

6- Sayfanın üst kısmında, gerekli bilgileri girmenizi sağlayacak yeni bir alan açıldığını göreceksiniz. Bu alanla birlikte ekrana gelen küçük araç çubuğunu kullanarak sayfaların numaralandırmasını, tarih ya da saat bilgilerinin eklenmesini ve özel metinler girilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı araç çubuğu, altbilgi alanına erişmeniz konusunda da en büyük yardımcınız olacaktır.

Dokümana geri dönmek için araç çubuğu üzerinde göreceğiniz "Kapat" seçeneğine tıklamanız yeterli. Eğer bilgi alanlarına herhangi bir giriş yaptıysanız, yazdıklarınızın sayfaların üst veya alt bölümlerinde görüntülendiğini hemen fark edeceksiniz.

İpucu: İlk Sayfayı "Atlamak"

İpucu: İlk Sayfayı "Atlamak"

İPUCU: İLK SAYFAYI "ATLAMAK"

Sayfa numarasının İlk sayfa üzerinde görünmesini İstemiyorsanız, "Sayfa Numaralan" penceresinden "Numarayı İlk sayfada göster" kutusunun İşaretini kaldırabilir ya da İlk sayfa üzerine yerleştirilen sayfa numarasının rengini beyaza ayarlayabilirsiniz. Bu küçük İpucu, özellikle kapak sayfası kullanılan belgelerde çok işinize yarayacaktır.

Okuyucu Yorumları