Universal ve Sony'den Dijital Müzik Atağı

Universal Music Group ve Sony Music Entertainment dijital müzik download'ları için belirledikleri fiyatları aşağı çekmeyi ve CD'ye yazma ve taşınabilir cihazlara aktarılabilme özellikleri için plan yapıyorlar.

Universal ve Sony'den Dijital Müzik Atağı

Sony ve UMS bu planı yaparken dosya paylaşım ağlarına yönelen kullanıcıları unutulan dijital müzik marketlerine geri döndürmeyi hedefliyor.

Yaz kataloğu ile on binlerce dijital müzik download'una kapısını açacak olan Universal Music Group, single'lar için 99 cent, albümler için ise $9.99 fiyat biçiyor. UMG kaynaklı bir diğer sürpriz ise şirketin taşınabilir cihazlara da satın alınan dijital müziğin aktarılabilecek olması.

Universal, şarkılarını partneri Liquid Audio aracılığıyla müşterilerine aktaracak. Liquid Audio transferlerin ve taşınabilir cihazlara aktarımın kontrolünü "Digital Rights Management" teknolojisi kullanarak sağlıyor. Liquid Audio müziği Amazon.com, BestBuy.com, CDNow, Sam Goody, Barnes & Noble ve Sony Music Club üzerinden dağıtıyor.

Sony Music Entertainment partneri RioPort aracılığıyla iki yıldır sürdürdüğü download politikasını bu Çarşamba'dan itibaren CD'ye yazılabilirlik özelliği ekleyerek yeniliyor. Ayrıca fiyatlarda da bir değişiklik yapacağını duyuran Sony, yeni fiyatların $1.99 yerine $1.49'a yakın bir zamanda ineceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları