Trekstor: Yedekleme tuşu olan mini HDD

Düzenli olarak yedek almayı unutanlar için Trekstor'dan tek tuşla yedekleme çözümü...

Trekstor: Mini HDD

Berlin'deki IFA'da (Uluslar arası Radyo Sergisi) Trekstor, pocket t.ub adlı taşınabilir sabit diskini tanıtmak istiyor. Sabit disk 2,5 inç boyutunda, 250 GB hafızaya ve USB 2.0 girişine sahip. İlginç olan ise kullanıcı tek bir tuş tıklaması ile otomatik yedekleme yapabiliyor.

Yedekleme fonksiyonunu kullanmak için cihazın yanında verilen Nero BackItUp 2 yazılımının kurulması gerekiyor. Kullanıcı disk üzerinde düğmeye bastığında seçilmiş olan dosyalar ve dizinler otomatikman diske aktarılıyor.

Veri istasyonu, üreticinin dediğine göre 250 gram ağırlığında ve 132 x 76 x 19 milimetre boyutlarında. Harici bir elektrik girişine ihtiyaç yok. Sabit disk şu andan itibaren 170 € civarında bir fiyatla satışa sunuldu.

CHIP Online'ın Yorumu:
Tam ihtiyacınız olduğu ve genellikle önceden yapmadığınız bir anda yedeklemeler hep unutulmuş olur. Sebep: Güvenlik kopyaları yapmak uğraştırıcıdır ve çabucak unutulur. Tüm bu işleri tek bir tuşa basıp yapmak yedeklemeleri hatırlatmayacak ama en azından rahat bir süreç olacak. Bunun dışında 250 GB için 170 € gibi bir fiyat hiç de pahalı gözükmüyor.

Okuyucu Yorumları