Sony'den 24.6 MP DSLR fotoğraf makinesi

Sony, dünyanın ilk Full-frame 24.6 megapiksel DSLR fotoğraf makinesini duyurdu.

Sony DSLR'ı sevdi!

Sony'nin, 24,6 efektif megapiksel Full-frame CMOS sensörlü, yeni dijital SLR fotoğraf makinesi a900; çifte BIONZ™ görüntü işlemcisi, 10 odak yardım noktası ile 9 noktalı AF sistemi ve yüksek çözünürlüklü 3,0 inç Xtra Fine LCD ekranı ile dijital fotoğrafçılığa yeni bir soluk getiriyor.

Yeni model ayrıca; SteadyShot INSIDE™ özelliğine sahip dünyanın ilk Full-frame fotoğraf makinesi olma özelliğini taşıyor

Sony'nin, dijital fotoğrafçılık alanında devrim yaratan alpha(a) dijital SLR fotoğraf makinesi ailesi; dünyanın ilk Full-frame 24,6 megapiksel DSLR fotoğraf makinesi a900 ile genişlemeye devam ediyor. Yeni a900, üstün görüntüleme kalitesi, kullanım kolaylığı ve geliştirilmiş yaratıcı seçenekleriyle fotoğraf tutkunlarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

a DSLR ürün ailesinin amiral gemisi olan a900'de ilk kez 24,6 efektif megapiksel Full-frame CMOS sensör yer alıyor. Sony tarafından geliştirilen ve çığır açan bu sensörün son derece yüksek piksel sayısı ve büyük boyutu, ki 35mm film karesine eşittir, görüntüde olağanüstü ayrıntı ve geniş dinamik olanaklar sunuyor.

Yeni nesil sensör, canlı renkler, ultra gerçekçi dokular ve hassas renk geçişleri ile karakterize edilen kusursuz görüntüleri görülmemiş hassaslık ile yakalıyor.. Sensörün ileri derecede yüksek çözünürlüğünü tamamlayan Exmor™, yongada analog/dijital (A/D) sinyal dönüşümü ve iki aşamalı gürültü azaltma işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu sayede a900, yüksek hassaslıktaki lenslerin gücünden yararlanarak ultra düşük gürültü içeren görüntü dosyaları yaratıyor.

Yeni geliştirilen çifte BIONS işlemciler

Yeni geliştirilen çifte BIONS işlemciler

24,6 megapiksel tam kare sensörün yaratıcı potansiyelini yeni geliştirilen çifte BIONZ™ işlemciler hayata geçiriyor. BIONZ™ işlemciler görüntü verisini son derece yüksek hızda işliyor. Güçlü gürültü azaltma algoritmaları, RAW veri dönüşümünden önce ve ardından görüntü işleme sırasında tekrar uygulanıyor ve minimum gürültülü kusursuz görüntüler elde ediliyor. BIONZ™ işlemciler ayrıca kameranın keskin tepki hızını destekleyerek 24,6 megapiksel tam çözünürlükte 5fps sürekli çekime izin veriyor.

Sıra dışı parlaklık ve Full-frame sensörün görüntüleme alanının yaklaşık yüzde 100'ünü kapsayan bir görüş alanı sunan kesme cam optik pentaprizma vizörü, fotoğraf tutkunların takdirini kazanacak.

Fotoğraf makinesinin ödün vermeyen özellikleri, daha fazla karenin yakalanmasını sağlayan hızlı ve yüksek hassaslıkta çalışan 9 aşamalı bir AF sistemi ile destekleniyor. Ayrıca konu saptamaya yardım eden 10 odak yardım noktası, odak aramayı azaltmak için gelişmiş odak dışı saptama ve geniş diyaframlı lenslerde gelişmiş AF doğruluğu için özel bir F2.8 sensör bulunuyor.

a900 ayrıca SteadyShot INSIDE™ özelliğine sahip dünyanın ilk Full-frame fotoğraf makinesi olma özelliğini taşıyor. Bu gelişmiş gövde içi optik dengeleme sistemi tüm uyumlu lenslerde* 4 stopda sallanma önleyici düzeltme sunarak elde, tripod kullanmadan çekimlerde mükemmel görüntüler sağlıyor.

Anında yapılan fotoğraf makinesi ayarları

Anında yapılan fotoğraf makinesi ayarları

a900'ün yüksek çözünürlüklü (921k nokta) 3,0 inç Xtra Fine LCD ekranı, kullanıcıların çekimleri, dış mekanda ya da parlak ortam ışığı altında bile net şekilde izlemelerine imkan tanıyor. En iyi çekim seçimini basitleştirmek için tam donanımlı RGB histogram ve çekim bilgisi ekranına ek olarak çok çeşitli indeks görüntüleme seçenekleri de bulunuyor.

Bir tuşa basılarak, LCD ekran "Quick Navi" moduna alınıyor ve bu mod, yaratıcı iş akışınızı etkilemeden anında fotoğraf makinesi ayarları yapılmasını sağlıyor.

a900'de kullanılan yeni Intelligent Preview fonksiyonu, fotoğraf çekimi başlamadan Beyaz Denge, D Aralık Geliştirici ve pozlama seviyesinin etkisini LCD ekranda taklit ediyor.Fotoğraf makinesinde basit bir onaylama ile tüm yeni ayarlar sonraki resmi çekerken uygulanıyor. Böylece karmaşık durumlarda fotoğrafın son halinin tam denetimi kolaylaşıyor.

Çekimler ayrıca bağlanan bir HD TV'de izlenebiliyor. PhotoTV HD modu, nefes kesici berraklık ve gerçekçi renkler ile uyumlu BRAVIA™ LCD TV'lerde optimize edilmiş hareketsiz görüntü izleme olanağı sunuyor. HDMI girişi ayrıca herhangi bir uyumlu TV'de HD görüntü izleme olanağı veriyor.

Zorlu çekim koşullarında yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılmak üzere tasarlanan a900, yüksek gerilme dirençli alüminyum şasisi ve magnezyum alaşımlı gövde panelleri ile son derece sağlam bir yapısı olduğunu kanıtlıyor. Vizör, kart yuvaları, kontroller ve diğer hassas bölgeler, endişesiz çekimler için plastik bağlantı korumaları aracılığı ile toz ve nemden korunuyor. Fotoğraf makinesinin içinde ayrıca bir toz önleme sistemi bulunuyor. Bu sistem, Full-frame sensörü, lens değişimleri sırasında gövdeye giren tozun etkilerinden koruyor.

Uzun süreli çekimler için ideal

Uzun süreli çekimler için ideal

Dikey ya da yatay çekimlerde dengeli, rahat bir tutuş sağlayan opsiyonel VG-C90AM Dikey Grip, uzun süreli çekimler için iki adede kadar yüksek kapasiteli pili barındırabiliyor. a900'de tüm ana kontroller kolay işletim için dikey tutuşta da kullanılabiliyor. Grip, aynen a900'de olduğu gibi yüksek kaliteli magnezyum alaşım ve lastik parçalardan oluşuyor.

Kullanıcılara fotoğraf makinesinin Full-frame frame sensörünün mükemmel görüntüleme potansiyelini hayata geçiren çok çeşitli a lensler sunuluyor.

Birinci sınıf Sony G serisi optiklere, hızlı ve sessiz bir AF işlemi için yüksek torklu Super Sonic Wave Motor barındıran yüksek güçlü 70-400mm F4-5.6 G SSM telefoto lens ekleniyor. Ayrıca Carl Zeiss'ın hızlı, yüksek performanslı geniş açılı zoom'u Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM iç mekanlar, manzaralar ve zorlu foto-röportaj uygulamaları için ideal.

Tüm sistem; ışıklandırma, flaş ve yansıma açıları üzerinden yaratıcı kontrol imkanı sunan Sony 'Quick Shift Bounce' sistemini barındıran yeni HVL-F58AM yüksek güçlü flaş (GN 58) ile güçlendiriliyor. Eşsiz 'Quick Shift Bounce' tasarımı, çok daha doğal ve güzel konu aydınlatması için yansıma açısını korumak amacıyla flaş kafasının anında portre moduna geçmesini sağlıyor. Stüdyo kurulumları kullananlar için Wireless Auto Flash Control özelliği de üç gruba kadar flaşın, güç oranlarını hesaplayarak karmaşık aydınlatma ayarlarını kolaylaştırıyor.

Yeni a900 DSLR fotoğraf makinesi Eylül ayı itibariyle kullanıcıların beğenisine sunuldu.


(*) Otomatik kesme faktörü, DSLR-A900 DT formatlı lensler ile kullanıldığında uygulanır. Pozlama doğruluğu bazı çekim koşullarında DT lensler için garanti edilmez.

Teknik özellikleri

Teknik özellikleri

a900 DSLR fotoğraf Makinesi Teknik Özellikleri:

Model DSLR-A900

Fotoğraf makinesi türü - Değiştirilebilir lensli dijital SLR fotoğraf makinesi

Lens bağlantısı - Sony ? bağlantısı, Minolta A tipi bayonet bağlantısı ile uyumlu (DT le'siz)

Lens uyumluluğu - Sony ? Lens*1 ve Konica Minolta ?/MAXXUM/DYNAX Lens*1

Görüntü Sensörü Tipi - "Exmor" CMOS Görüntü Sensörü

Görüntü Sensörü Boyutu - 35.9 X 24.0mm

Etkin Piksel Sayısı - 24,610K pixels

Toz Önleme - Düşük Geçişli Filtre ve Görüntü Sensörü kaydırma mekanizmasında elektronik koruma kaplaması

Kayıt ortamı/araçları - Memory Stick Duo,Memory Stick PRO Duo,Memory Stick PRO-HG Duo
Compact Flash Type I, Type II (Microdrive),UDMA(Mode5) uyumlu

Medya yuvası - Memory Stick Duo/Compact Flash Dual yuvası

Görüntü formatı - JPEG,RAW(ARW2.1 Format),RAW+JPEG

D-Aralık İyileştirici - off,Standard/Advanced: Auto/Advanced: Level

Görüntü Dengeleme - Sistem üstü görüntü Sensor-Shift mekanizması

Gürültü azaltma - On/Off, 1 sn'den uzun deklanşör hızlarında kullanılır; High/Normal/Low/Off, 1600 ya da üstü ayarlanmış ISO ile kullanılabilir

AF sistemi - TTL) faz algılama sistemi, CCD hat sensörleri, 9 nokta + 10 yardımcı odak noktası

ISO hassasiyeti - ISO 200 - 3200 eşdeğeri,
ISO100 ile ISO6400 arası genişletilmiş ISO aralığı olarak ayarlanabilir.

Flaş sistemi - Harici, HVL-F58AM ile kablosuz kontrol, ADI flash / Pre-flash TTL metering

Deklanşör - Elektronik kontrollü, dikey travers, odak düzlem tipi, 1/8000 sn- 30 sn hız aralığı, bulb

Sürekli ilerleme hızı - Hi:Yaklaşık 5 fps maks, Lo:yaklaşık 3 fps

LCD Monitör - 7.5 cm(3.0"), TFT Xtra Fine,
921 600(640x3(RGB)x480) nokta

Batarya türü - InfoLitium NP-FM500H,7.2V

Batarya ömrü - Yaklaşık 88 0 çekim (CIPA ölçümü)

Boyutlar - Yaklaşık 156x117x82mm(6 1/8 x 4 5/8 x 3 1/4 inç)

Ağırlık - Yaklaşık 850g (1 lb 14 oz)


Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları