Intel son raundu kaybetti, umudunu kaybetmedi

Apple Intel'i terk etti, Nvidia'nın grafik yongalarını seçti. Peki ama Intel bu işe ne diyor?

Çok çalışmamız lazım!

Hafta başında tanıtılan yeni nesil MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air'ler, grafik yükünü Nvidia'ya devretti. Daha önceki modellerde Intel'in entegre grafik işlemcilerini kullanan Apple, artık yoluna Nvidia ile devam ediyor. Steve Jobs, yaptıkları bu seçim sayesinde 5 kat daha fazla grafik gücü elde ettiklerini söylerken doğrudan Intel'in adını kullanmamış olsa da, tanıtımı izleyen herkes bunun Intel'e bir gönderme olduğunu düşünmeden edemedi.

Peki ama Intel bu işe ne diyor? Yonga devi, dün yaptığı açıklamada Apple ile çok sıkı bir ilişki içerisinde olduklarının ve yeni nesil laptop'larda halen Intel işlemcilerin kullanıldığının altını çizdi. Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Grafik çok rekabetçi bir alan ve biz şimdilik bu alanda Nvidia'ya geçilmiş durumdayız. Ancak bu durum ileride de böyle olacağı anlamını taşımıyor. Hemen her alanda rekabet etmeye alışık olan Intel, bundan sonra daha çok çalışarak son raundunu kaybettiği savaşı tekrar kazanacak."

CHIP Online yorumu:
Yaşanan son gelişme Apple'ın Intel'i sildiği anlamını taşımıyor. Açıklamada da söylendiği gibi, yeni nesil Apple laptop'ların kalbini halen Intel'in 45 nm Penryn işlemcileri oluşturuyor. Kaybedilense sadece entegre grafik yongası savaşının son raundu. Ve görünen o ki, Intel gelecek raundlar için şimdiden hazırlık yapmaya başlamış durumda.

Okuyucu Yorumları