Google rakiplerine hiç şans tanımıyor

Google'ın Avrupa ve ABD'deki pazar payları büyük bir hızla artıyor. Peki ama rakipleri ne durumda?

Google açık ara

Hitwise isimli internet araştırma şirketi tarafından yapılan bir çalışma, Google'ın arama motorları arasında ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 8,4 milyon İngiliz internet kullanıcısının ".com" ve ".co.uk" uzantılı siteler için yaptığı aramaların belirlendiği çalışmada, Google'ın ezici üstünlüğü dikkat çekiyor. Mayıs ve Nisan aylarını kapsayan çalışmada ortaya çıkan önemli sonuçları şu şekilde özetlemek mümkün:

* Yapılan aramaların yüzde 87,69'luk bir kısmı Google üzerinden yapılmış. Yani, neredeyse 10 İngiliz'in dokuzu arama için Google'ı kullanıyor.

* Google'ın ardından Yahoo geliyor. Ancak bir zamanların arama motoru devinin toplam aramalardaki payı sadece yüzde 4,09 ile sınırlı.

* Üçüncü sıradaki MSN aramaların yüzde 3,72'sinde, dördüncü sıradaki Ask Pale ise yüzde 3,07'sinde söz sahibi.

Sonuçlar ne anlama geliyor?

Sonuçlar ne anlama geliyor?
Google: Her 10 İngiliz'in dokuzu tarafından tercih edilen arama motoru.

Bu sonuçlar ortaya koyduğu gerçek, Google'ın, zaten çok güçlü olduğu Avrupa'da, gücünü daha da artırma eğiliminde olduğu. Yahoo ise kan kaybetmeye devam ediyor: Aramalardaki payı 8,05'den 4,09'a kadar gerilemiş durumda.

ABD'de durum nasıl?
ABD'de de en çok kullanılan arama motoru Google. Üstelik market payını da yavaş yavaş artırmayı sürdürüyor. Şu anda yüzde 68,3'lük paya sahip olan Google'ı Yahoo takip ediyor. Yahoo'nun ABD'deki toplam payı ise yüzde 19,95. Durum Yahoo için her ne kadar Avrupa'daki kadar karamsar görünmese de, yakın gelecekte işlerin daha da kötüye gidebileceğini tahmin etmek çok güç değil.

Okuyucu Yorumları