İki teknoloji devinin SSD ortaklığı

Intel, Solid State Diskleri için dev bir ortaklığa imza atıyor. İşte bu ortaklığın tüm detayları...

Intel SSD'ler emin ellerde

Özellikle notebook'larda düşük güç tüketimi ve yüksek performansıyla büyük ilgi gören ancak fiyatıyla şimdilik el yakan Solid State Disk'ler (SSD), gün geçtikçe daha fazla ivme kazanarak büyük firmaları da içine çekiyor. Intel gibi işlemci pazarında olan firmaların dahi geçiş yaptığı SSD pazarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Mobil Tech Today sitesinde yer alan habere göre artık Intel ve Kingston, Intel SSD'lerin satışı için birlikte kolları sıvayacak. Kingston, bilindiği gibi bellek pazarının önde gelen isimlerinden biri ve Dell, HP ve IBM gibi birçok sisteme ürünlerini ulaştırıyor.

Kingston'un sözcüsü David Leong, bu konuda şunları ifade ediyor: "Bu pazara girmek Kingston için önemli bir adım ve inanıyoruz ki SSD pazarı bizle birlikte daha da büyüyecek. Bu pazara bir bakıma Intel aracılığıyla girdiğimiz söylenebilir."

Kurulan bu yeni ortaklıkla birlikte Kingston, bundan böyle Intel SSD'leri kendi partneri olan Dell ve HP'nin de aralarında bulunduğu büyük firmalara satacak. Ancak Kingston'un hem sunucu hem de tüketici SSD sürümlerini aynı anda pazarlayıp pazarlamayacağı şu an itibariyle henüz netlik kazanmış değil.

Okuyucu Yorumları