Notlarınızı Masaüstüne Taşıyın

Paint sadece resim çizmeye yaramaz; aynı zamanda unutkanlık sorununa da çare olabilir.

Pratik: 24

Hepimiz, yapmamız gereken işleri unutmamak için küçük notlar alırız. Peki bu notların her an gözümüzün önünde olmaları için ne yapmamız gerekli? İşte size çok pratik bir yöntem...

Oluşturduğunuz küçük notları masaüstünün arka planına yerleştirebilirsiniz. Böylece yapmanız gereken işleri unutma ihtimali de önemli oranda azalacaktır.

1- Paint programını çalıştırın ve "Resim" menüsünden "Öznitelikler"i seçin.

2- Boyutları ayarlayın. Küçük bir not İçin 10 cm genişlik ve 5 cm yükseklik yeterli olacaktır.

Notunuzu Yazın

Notunuzu Yazın

3- Notunuzun nasıl görünmesini istediğinize karar verin ve yazmaya başlayın. Yazı yazmak için sol taraftaki araç çubuğundan "A" harfi ile işaretlenmiş düğmeyi kullanmalısınız. Düğmeye bastığınızda işaretçi"+" şeklini alır. Şimdi çizim alanının üzerine gelin ve farenin sol tuşunu basılı tutarak metin kutusunu oluşturun. Artık yazınızı yazabilirsiniz.

4- Dosyanızı kolay ulaşabileceğiniz bir yere; mesela masaüstüne kaydedin.

Arka Plan Olarak Ayarlayın

Arka Plan Olarak Ayarlayın

5- Paint programının "Dosya" menüsünde göreceğiniz "Arka Plan Olarak Ayarla" seçeneklerinden birisine tıklayın.

6- Eğer "Arka Plan Olarak Ayarla (Ortala)" seçeneğine tıklarsanız, oluşturduğunuz not masaüstünün tam ortasında belirecektir.

Birkaç Düzenleme Yapın

Birkaç Düzenleme Yapın

7- Eğer "Arka Plan Olarak Ayarla (Döşeli)" seçeneğini tıkladıysanız, notunuz arka planı kaplayacak şekilde alt alta ve yan yana dizilecektir. Notun ekranda kaç kez tekrarlanacağı ise, seçtiğiniz boyuta ve masaüstünüzün çözünülürlüğüne göre değişebilir.

8- Notunuz görevini tamamladığında veya bu notu arka plan olarak görmekten sıkıldığınızda, değiştirilmesi hiç de zor değildir. İşaretçiyi masaüstündeki boş bir alana getirin ve sağ fare tuşuna basın. Açılan menüden "Özellikleri" seçin. Ekranda beliren pencerede "Masaüstü" sekmesini açın. Burada listelenen resimlerden herhangi birisini, notunuzun yerine arka plana yerleştirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için ilk sayımızdaki "Arka Planı Değiştirmek" bölümüne göz atmanızı öneririz.

İPUCU: Eğer masaüstüne yeri eştireceğiniz notun gözünüzü yormasını istemiyorsanız, yazı ve arka plan renklerini birbirlerine yakın tonlarda seçmeye özen göstermelisiniz.

Okuyucu Yorumları