Güneş enerjisi sistemlerinde büyük işbirliği

Tunçmatik, yeni markası Powergie ile güneş enerjisine odaklanıyor.

Güneşe daha yakınız!

Türkiye'nin enerji çözümleri markası Tunçmatik yeni grup kuruluşu Powergie için, Japon devi Kyocera'yla güneş enerjisi sistemlerinde büyük bir işbirliğine imza attı.

Yaklaşık 40 yıldır enerji alanında faaliyet gösteren Tunçmatik, küresel ısınmanın artmasıyla önem kazanan alternatif enerji kaynakları alanında yeni bir oluşuma giriyor. Kendi grubu içinde kurduğu Powergie markasıyla güneş enerjisi sektörüne öncülük etmeyi hedefleyen Tunçmatik, Powergie ile Türkiye pazarına bu alanda komple çözümler sunacak.

Türkiye'de güneş enerjisinin önemini ve özellikle güneş enerjisi üretim tesislerinin açılmasının gerekliliğini vurgulayan Tunçmatik, grup markası Powergie'yle güneş panellerine yönelik aralıksız şekilde Ar-Ge çalışmaları yürüten Kyocera'nın Türkiye'deki iş ortağı olarak hareket edecek.

Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, "Türkiye, Avrupa'nın en çok güneş alan 2. ülkesi ve boyutuyla aldığı enerji, Avrupa'nın en büyük potansiyeline sahip. Almanya'da 2007'de kurulan ve güneşten beslenen 130 bin küçük elektrik üretim sisteminin toplam kapasitesi 1100 MW. Bu güç yaklaşık olarak Keban Barajı'nın kapasitesinde. (1330MW) Üstelik küresel ısınmadan dolayı bu 1330 MW kullanılamamakta. Alman devleti Keban Barajı kadar bir kapasiteyi hiç yatırım yapmadan elde etti. Türkiye'de ise enerjimizin yaklaşık % 70'ini termik santrallerle üretiyoruz. Bu şekilde çevreye zarar veriyor ve küresel ısınmayı tetikliyoruz" dedi.

Özer, kullanıcılarına kalitesi ve teknolojisi bütün dünyaca onaylanmış çözümler sunmayı istediklerini ifade etti. Powergie'nin Türkiye'nin ilk komple çözümler sunan solar iş ortağı olduğunun altını çizen Özer, "Kyocera dünyada güneş panelleri ve fotovoltaikler konusunda teknolojisi, üretim kapasitesi olarak ilk üç şirketten biri. Kendimize ortak seçerken konusunda uzman bir kurum ile birlikte olmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.

Bilgi için
K2 İletişim - (0212) 219 1110

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları