Ölümcül Cep Virüsü Pakistan'ı karıştırdı

Cepten insanlara bulaşan ölümcül virüs 52 milyon cep abonesinin olduğu Pakistan'ı birbirine kattı.

Ölümcül Cep Virüsü

Pakistan'daki cep telefonu operatörlerine günlerdir cep telefonlarından kendilerine virüs geçip geçmeyeceğini soran binlerce telefon geliyor. Herşeyin şaka bir mesajla başladığı ülkede, herkesin birbirlerine gönderdiği mesaj büyük bir paniğe neden oldu.

Geçtiğimiz senelerde video izledikten bir hafta sonra ölenlerle ilgili konusu bulunan Halka (The Ring) filminden esinlemiş olsa gerek, muzip şaka mesajı aynı zamanda bu virüsten şimdiye kadar 20 kişinin öldüğünü ve de ölümlerin devam ettiğini de yazıyor.

Reuters'in haberine göre bu şaka mesajı o kadar etkili oldu ki, ülkenin en büyük kentlerinden Karachi'de bazı camilerde verilen vaazlarda bu konuda uyarılar yapılarak bu olay Allah'ın gazabı olarak nitelendirildi.

Pakistan'da yaşayan 160 milyon kişiden 52 milyon cep telefonu abonesi bulunuyor. En büyük cep telefonu operatörlerinden Warid Telecom'un bayan sözcüsü Farah Hussain, destek telefonlarının panik içindeki cep telefonu abonelerinden gelen virüsle ilgili sorularla dolduğunu söyledi.

Şimdi Pakistan'da tüm cep operatörleri, panik içindeki abonelerini bunun teknolojik olarak mümkün olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

CHIP Online Yorumu:
Ülkemizde de bu tür şaka e-postaların ardı arkası kesilmiyor ve inananların sayısı da hiç de az değil. En son olarak sözde Adalet Bakanlığı'ndan gelen AIDS'i yaymaya çalışanlarla ilgili bir "sağlık" uyarısı Adalet Bakanlığı'nca yalanlanmış ve sorumluların bulunması için çalışma başlatılmıştı. Artık AIDS olduğu şüphesiyle hastaneler yerine Adalet Saraylarına koşan insanlarımız var mıdır, bu bilinmez ama aldığı her e-postaya inanan ve birbirine gönderen insanlarımızın sayısı bir hayli fazla gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları