SARS Konulu E-posta Kurdu Uyarısı

Anti virüs yazılımı geliştiricileri yeni bir internet kurduna karşı kullanıcıları uyarıyor. “Coronex” ismini taşıyan zararlı, akciğer hastalığı SARS hakkında önemli bilgilerin bulunduğu söylenen bir e-posta eklentisinde gizleniyor.

SARS Konulu E-posta Kurdu Uyarısı

Symantec’in açıklamalarına göre oldukça hızlı yayılan e-postanın ekinde bulunan EXE dosyası farklı konular, ileti metinleri ve eklentiler kullanabiliyor. Sophos’un açıklamalarına göre ise “Severe Acute Respiratory Syndrome”, “SARS Virus” ve “Honkong.EXE” gibi isimler kullanılıyor. Kullanıcı eklentiye tıkladığında kurt etkinleşiyor ve kendisini, özel SMTP motorunu kullanarak Windows’un adres defterindeki tüm bağlantılara gönderiyor.

Sophos antivirüs uzmanı Graham Cluley kurdun, SARS hastalığına karşı duyulan korkuyu kullanmak üzere programlandığını düşünüyor. Virüs, geliştiricilerinin kendi hazırladıkları programlarının yayılması için psikolojik hileleri kullandığını da kanıtlıyor. Yazılım üreticileri kullanıcıları “Coronex” virüsüne karşı korumak için gerekli güncellemeleri internette yayınladılar.

Okuyucu Yorumları