BT Bakanlığına destek

TÜBİSAD, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanlığının kurulacağı açıklamasını olumlu karşıladı.

BT Bakanlığına destek

Not: TÜBİSAD basın bülteninden derlenmiştir.

BT Bakanlığına destek
TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, bu yeni oluşum sayesinde birbirinden kopuk yürüyen konuların birleştirilebileceğini, tam yetkili ve icracı bir bakanlığın kurulabileceğini söyledi.

TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümette Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanlığının kurulacağı yönündeki açıklamasını olumlu karşıladı. TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, hükümet kanadında böyle bir adımın atılmasını memnuniyetle karşıladıklarını, bu bakanlığın birbirinden kopuk yürüyen konuları birleştirecek, tam yetkili ve icracı bir bakanlık olmasını umduklarını söyledi.

Tekbulut şunları kaydetti: "Açıklamadan, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanlığı kurulmasının planlandığını anlıyoruz. Bu bakanlığın görev tanımlarının arasında bilişim de yer alacak. Telekomünikasyon Kurumu, e-dönüşüm icra kurulu ve hatta TÜBİTAK da aynı çatı altında yer alırsa, ortaya çok güçlü bir bakanlık çıkar. Bu da hükümetin gelecek dönemde bilim, araştırma ve teknolojiye önem vereceğini gösterir ki sektörümüz için çok olumlu bir yaklaşımdır.

Tekbulut, yeni bakanlığın olumlu yanlarını şu şekilde özetledi: "Birbirinden kopuk yürüyen konular birleştiriliyor gibi görünüyor. Tam yetkiye sahip icracı bir bakanlık kurulacağını düşünüyoruz. Topluma bir vizyon kazandırılmaya ve yön verilmeye çalışıldığını anlıyoruz. Ülkenin, kendi teknolojisini geliştirmeden ve sattığı ürünlerin bilgi içeriğini artırmadan kalkınamayacağı anlaşılmış gibi. Yeni hükümetin mikrotedbirlere odaklanacağı söyleniyordu. Buna, bilim ve teknoloji içeriğinin artırılmasıyla başlanması da çok iyi bir mesaj. Bugüne kadar mikrotedbirler, bazı sektörlerin, popülist yaklaşımlarla korunması ve kayırılması gibi anlaşılıyordu.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, yeni hükümette, "gençlik" ve "bilim ve teknoloji" olmak üzere iki yeni devlet bakanlığının yer alacağını açıklamıştı. Geçmiş dönemde bilim ve teknoloji konularının kısmen bir bakanlığa bağlandığını söyleyen Erdoğan, yeni dönemde, ayrı bir bakanlığın bu konularla ilgileneceğini, TÜBİTAK ile TUBA'nın da bu bakanlığa bağlı olacağını, e-devlet çalışmaları ile teknoparkların yönetimi açısından bu bakanlığa ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti.

TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) hakkında
1979 yılında kurulan TÜBİSAD, Türkiye'deki bilişim şirketlerini kapsayan en büyük sivil toplum kuruluşudur. Yaklaşık 150 bilişim firmasının oluşturduğu TÜBİSAD üye grubunun temsil ettiği işlem hacmi, Türkiye bilişim sektöründe %95'in üzerinde bir paya sahiptir. TÜBİSAD, ülkemizde bilişim sektörünün sorunlarını dile getirmeyi ve ortak sorunlara çözüm aramayı, pazarın büyümesi için çaba sarf etmeyi, kullanıcılarda çözüm ve hizmet alma bilincini yerleştirmeyi, bilişim sektörüne yönelik standartların oluşturulup yerleşmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.


Bilgi için:
TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği)
Tel: 0212-219 29 71

Okuyucu Yorumları