Netbook'tan da küçüğü var

Küçük olduğunu iddia eden bin bir çeşit netbook'u unutun. İşte karşınızda gerçekten küçük bir cihaz...

Hepsinden daha küçük!

IMOVIO isimli bir şirket, piyasaya sürdüğü ve iKIT adını verdiği küçük bir cihazla netbook'ların tahtını ciddi biçimde sarsabilir. Linux tabanlı cihazın boyutları sadece 9,5 cm'ye 6,5 cm. Kalınlığı ise 1,5 cm... Bataryasıyla birlikte 113 gr ağırlığa sahip olan iKIT, 2,8 inç'lik ekranında 320 x 240 çözünürlük sunuyor.

Cihazda 312 MHz'lik Marvell PXA270 işlemci kullanılmış. 128 MB ROM ve 64 MB SD RAM ile desteklenen iKIT, depolama ihtiyacını 8 GB'a kadar micro SD bellek kartı yardımıyla karşılıyor.

250 saate kadar bekleme ve 3 saate kadar çalışma süresi sunan cihaz, Bluetooth 2.0 ve Wi-Fi desteğine de sahip. Bu sayede iKIT ile internet bağlantısı sağlamak son derece kolay. USB girişi ise hem şarj işlemi için, hem de PC ile senkronizasyon için kullanılabiliyor.

Takvim, Notepad ve Hesap makinesi gibi çok sayıda uygulamayı bünyesinde barındıran iKIT ile MSN Messenger tarzı mesajlaşma yazılımlarını kullanmak da mümkün. 0,3 MP'lik küçük bir dahili web kamerası da sunan cihazın fiyatı 175 Dolar olarak belirlenmiş (yurtdışı).

CHIP Online yorumu:
iKIT, iddia edildiği gibi tam anlamıyla bir netbook rakibi değil. Ancak sadece internete girmek, e-posta alıp göndermek ve küçük notlar almak için netbook satın almayı düşünenlere gerçek bir alternatif olabilir, zira fiyatı son derece uygun. Şikayet edilebilecek tek yanı ise, ekranın sadece 320 x 240'lık çözünürlüğü destekliyor oluşu.

Okuyucu Yorumları