Google yakında e-kitap satışlarına başlayacak

İnternet devi şimdi de iPod'un müzik sektöründe yaptığını, e-kitap alanında yapmayı planlıyor.

Google'ın Yeni Düşü

Google neredeyse her gün yeni bir hizmet başlatıyor. Şimdiki hedef ise, internet üzerinden satış yapacak bir e-kitap marketi kurmak. Google'dan Jens Redmer'ın açıklamasına göre; kullanıcılar, Google ve dünyanın önde bazı gelen yayınevlerinin ortak çalışarak kuracakları bu market sayesinde, istedikleri kitabın tamamını bilgisayarlarına ya da taşınabilir cihazlarına indirebilecekler.

Sosyalleşme yok oluyor!
İngiltere'nin Times Gazetesi'nden Bryan Appleyard, Google'ın bu yeni projesine pek sıcak bakmadığını yaptığı açıklamayla dile getirdi: "Her ne kadar işler iyiye gidiyor gibi görünse de öyle değil. Son yıllarda kitaplarla temasımız azaldı, yaşam deneyimlerinden uzaklaşıyoruz ve hatta sosyalleşme yok olmaya başladı.".

Jens Redmer ise yapacakları işin çok faydalı olduğunu söyleyerek, Google'ın kuracağı e-kitap mağazasını savundu. Redmer açıklamasına şöyle devam etti: "Amacımız fiziksel kitapları yok etmek değil, onlara ulaşma seçeneklerini arttırmak. Japonya'da insanlar yolda bir yerlere giderken kitapları taşınabilir cihazlardan okumayı diğerine göre daha çok tercih ediyor. Ayrıca elektronik alanındaki gelişmeleri kitap sektöründe kullanmanın vakti de çoktan geldi."

"İleride" değil "yakında"
Redmer, Google'ın e-kitap satışlarına başlama zamanı ya da ortak çalışılacak yayınevleri hakkında kesin bir şey söylemedi. Ancak planlarını "ileride" değil "yakında" gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları