Türkiye 2012'de tamamen dijital yayında

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 2012'de Türkiye'de sadece Dijital Yayın olacağını söyledi.

Dijitale Beş kala...

Görüntü kirliliğine neden olan televizyon vericileri 2008 sonuna kadar kaldırılmış olacak. Dijital yayına geçiş süreci ise 2012'ye kadar tamamlanacak. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise dijital yayınların tek merkezden kontrol edileceğini söyledi.

Dijital yayınla birlikte, televizyon kanalı sayısı yaklaşık 4 katı artacak ve daha iyi ses ve görüntü kalitesinin yanında televizyonlarda etkileşimli programlar gibi yeni uygulamalar mümkün olacak. Ayrıca eski televizyonlar bir cihazla dijital yayınları gösterebilecek şekilde ayarlanabilecek.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dijital yayıncılığın tek merkezden kontrol edilmesi amacıyla, 10 gün içinde Anten A.Ş. adlı bir firma kurulacağını açıklarken, bütün ulusal kanalların bu firmanın ortağı olacağını ve anten kurma masrafından kurtuldukları gibi görüntü kirliliğinin de önüne geçeceklerini açıkladı.

CHIP Online Yorumu:
Artık emektar antenlere veda edeceğiz gibi görünüyor. Bu projenin maliyetinin oldukça yüksek olacağı kesin. Keza hemen her yerleşim yerine, sayıları her geçen gün azalsa da, uydu antenleri olmayanlar için yine de vericiler mi konulacak veya Kablo TV yayınları da dijitale çevirilebilecek mi gibi sorular önümüzde. 2008 içerisinde tüm yanıtlar bizi bekliyor olacak.

Okuyucu Yorumları