Gerçek zamanlı torrent arama motoru devri

YouTorrent, NowTorrents, PizzaTorrent: Yeni trend gerçek zamanlı BitTorrent arama motoru...

2008'in torrent modası

Gerçek-zamanlı BitTorrent arama motorları, artık 2008 yılının trendi olmuş durumda. Her hafta yeni sitelerin ortaya çıkmasıyla gün geçtikçe zenginleşen BitTorrent'teki bu akım ilk olarak YouTorrent ile başladı.

Gerçek-zamanlı arama kavramını ilk kez ortaya koyan YouTorrent'in esin kaynağı olduğu yeni arama motorlarının birçoğunun uzun zamandır sürekli büyüyor olması da artık şaşılacak bir durum değil. Örneğin, PizzaTorrent ve NowTorrents sunucuları sadece bir gün içinde yüzbinlerce aramaya ev sahipliği yapabiliyor.

Kurulduğundan bu yana hızla büyüyen ve birçok kullanıcıyı kendisine çekmeyi başaran NowTorrents'in kurucusu Godius, torrent dünyasının Mart ayından bu yana nasıl büyüğünü TorrentFreak'e anlattı. "Yeni sitemiz artık daha da kullanıcı dostu bir tasarıma sahip" diyen Godius, arama neticesinde bulunan sonuçların siteden siteye filtrelenmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

NowTorrents'in yeni özelliklerinin arasında ilk dikkati çekenin BoxOffice listesi olduğunu söyleyen Godius, Motion Picture Association of America'nın (MPAA) bu özellikten pek de hoşnut olmayacağını itiraf ediyor.

Okuyucu Yorumları