ZyXel, çevre ödülüne layık görüldü.

ZyXEL, Ar-Ge çalışmalarının önemli bir kısmını çevre dostu teknolojilere yönelik olarak kurguluyor.

ZyXEL'e Çevre Ödülü

ZyXEL, Asya Kurumsal Yönetişim Derneği tarafından hazırlanan "Clean & Green Watch 2007" raporunda Asya merkezli kurumlar arasında çevre duyarlılığı en yüksek olan ikinci firma seçildi.

ZyXEL'in çevreye yaklaşımı, bu doğrultudaki çalışmaları ve gelecek vizyonu bu ödüle layık görülmesinde önemli pay sahibi oldu.

Genişbant erişim çözümleri alanında tanınan ZyXEL, çevreci bilince sahip ürünleriyle de adından söz ettiriyor. Asya Kurumsal Yönetişim Derneği (ACGA - Asian Corporate Governance Association) tarafından yayınlanan ve çevre korumaya en fazla önem veren kurumların sıralandığı "Clean & Green Watch 2007" raporunda Asya merkezli 582 firma arasında ikinci sırada yer aldı. ZyXEL'in geride bıraktığı firmalar arasında Japon şirketleri de dahil olmak üzere elektronikten finansa, gıdadan beyaz eşyaya kadar farklı sektörlerden pek çok marka yer alıyor. Rapora göre ZyXEL, merkez ofisinin de bulunduğu Tayvan'daki firmalar arasında ise ilk sırada yer aldı.

"Clean & Green Watch 2007" raporu, kurumların çevreye yaklaşımları ve bu doğrultudaki çalışmaları ile gelecek vizyonları gibi unsurların değerlendirilmesi neticesinde oluşturuluyor. ZyXEL Başkanı Dr. Yuh-Long Chen, şunları söylüyor: "Çevreyle ilgili konular her zaman olduğundan daha fazla ön plana çıkıyor günümüzde. Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin çevre dostu ve az enerji tüketen ürünleri tercih etmelerini sağlamak da bizlere düşüyor. Bunun için de ZyXEL olarak tüm ürünlerimizde bu konuya büyük ağırlık veriyor, Ar-Ge çalışmalarımızın önemli bir bölümünü çevre dostu teknolojilere yönlendiriyoruz."

"Çevre bilinci çok önemli"

ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan ise düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: "Çevre konusunda atılan her adımın, alınan her önlemin büyük önemi var. Bizler küresel çapta kurumlar olarak hem tüketicilerimizi bilinçlendirmeli, hem de üretim stratejilerimizi çevreye duyarlı bir anlayışla belirlemeliyiz. Dünyanın dört bir yanında tüketiciler çevreye duyarlı ürünler kullanmaya daha fazla dikkat ediyorlar, ancak ülkemizde de henüz bu anlamda çok yüksek seviyeli bir bilinç oluşmuş değil. Bizler ZyXEL olarak hem çevre bilinci oluşturma hem de tüketicilerimize çevreye duyarlı ürünler sunma anlamında üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve her zaman da bu doğrultuda hareket ediyoruz."

Çevrenin korunması adına Avrupa Birliği tarafından uygulanması zorunlu kılınan WEEE (Elektrikli ve Elektronik ev Aletlerinin Atıklarının Kontrolü), RoHS (Zararlı Madde Kullanımının Sınırlandırılması) ve EUP (Enerji Kullanan Ürünlerde Eko-dizayn Gereklilikleri) gibi yönergelere uyumlu olarak üretim gerçekleştiren ZyXEL, aynı zamanda da yalnızca bu direktiflere eksiksiz uyan tedarikçilerle çalışıyor. ZyXEL, hammadde tedariği, üretim, montaj, nakliyat, kullanım ve ürün ömrünün sonlanması adımlarını içeren, kendi geliştirdiği özel bir sistem çerçevesinde üretim gerçekleştiriyor.

Bilgi için:
ZyXEL - 0212 222 55 22

Okuyucu Yorumları