Qtrax:Paylaşım ağından ücretsiz müzik

Yakın bir zamanda Qtrax girişimi sayesinde internetten ücretsiz ve yasal müzik edinilebilecek...

Ücretsiz&Yasal müzik

Qtrax ile şarkıların internette ücretsiz olarak indirilmeye sunulduğu yeni bir müzik-fırsatı başlıyor. Bu iş için hizmet, kullanıcıların müzik arşivini temel alacak ve paylaşım ağı sayesinde diğer kullanıcıların da bu şarkılara erişmesini sağlayacak. Bu şekilde yapılacak olan teklif sayesinde şarkı yelpazesinin çok kısa bir sürede 30 Milyon adede ulaşacağı düşünülüyor.

Qtrax aynı zamanda dört büyük plak şirketi olan Sony BMG, EMI, Universal ve Warner ile işbirliği yapıyor. Girişim, gerekli parayı sadece reklam ve sponsorla elde etmek istiyor ki, bu paranın da üçte ikisi plak firmalarına ve kullanım ortaklıklarına gönderilecek.

Qtrax'ı kullanmak için kişinin şu anda beta aşamasında olan bir yazılımı indirmesi gerekiyor. Bu yazılım ile ayda bir kez oturum açma şartı da var. Ancak ekim ayında düzenli olarak hizmet verilmeye başlanacak. İndirilen parçalar şubat ayından itibaren MP3 çalarlara kopyalanabilecek. Hatta Apple iPod'lar ancak nisanda sıraya girebiliyor. Kullanıcının indirilen şarkıları CD'ye yazması ise söz konusu bile değil.

Okuyucu Yorumları