Bulun ve Yazdırın

İnternet'teki bilgileri kağıt üzerine aktarmanın püf noktaları.

İnternet: 29

Eğer karmaşık bir web sayfası içerisinde sadece tek bir kelimeyi arıyorsanız, Internet Explorer'ın "Bul" seçeneğinden yardım almak işinizi kolaylaştıracaktır. Baskı işlemleri içinse, "Yazdır" komutunu vermeniz yeterli.

İlk bölümde, herhangi bir internet sayfası içerisinde yer alan tek bir kelimenin nasıl bulunabileceğinden bahsedeceğiz. İkinci bölümde ise, bir internet sayfasını yazdırmanın püf noktalarını öğreneceksiniz.

Sayfa İçinde Arama Yapmak

Sayfa İçinde Arama Yapmak

SAYFA İÇİNDE ARAMA YAPMAK

İnternette gezinirken, karşınıza uzun metinlerle dolu bir web sayfası çıkabilir. Bu tip sayfaların içerisinde aradığınızı bulmanız gerçekten de zordur. Örneğin teknik konulardan bahseden sitelerde sayfalarca bilgi bulunabilir. Ya da internet üzerinde satış yapan bir mağazadaki binlerce ürünü karşınızda gördüğünüzde, neyi aradığınızı unutacak duruma bile gelebilirsiniz. Internet Explorer'ın "Bul" özelliği, böyle bir sorun karşısında çaresiz kalmanızı önleyebilir. Öncelikle ilgilendiğiniz web sayfasını açın. Daha sonra, menü çubuğundaki "Düzen" menüsüne girin ve "Bul" satırına tıklayın. Açılan pencereye aradığınız kelimeyi yazmanız ve "Sonrakini Bul" düğmesine basmanız, aramayı başlatmak için yeterli olacaktır. Bu sırada sayfanın ne tarafa doğru aranacağını belirleme şansınız da var.

Aradığınız kelime, metnin içerisinde birkaç kez tekrarlanıyor olabilir. Bu durumda, bulunan her kelimeden sonra yine "Sonrakini Bul" düğmesine tıklamalısınız. Eğer aradığınız kelime sayfa içerisinde yer almıyorsa, program küçük bir pencerenin yardımıyla sizi uyaracaktır.

Bir Web Sayfasını Yazdırmak

Bir Web Sayfasını Yazdırmak

BİR WEB SAYFASINI YAZDIRMAK

Internet Explorer, web sayfalarının tamamını veya bir kısmını yazıcıya göndermenize de olanak sağlar. Sayfanın tümünü yazdırmak son derece kolaydır; özel bir ayar yapmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken, araç çubuğunda yer alan ve yazıcı simgesi ile işaretlenmiş olan "Yazdır" düğmesine basmak. Böylece sayfalar birkaç saniye içinde yazıcıdan çıkmaya başlayacaklardır.

Eğer metnin sadece bir kısmını yazdırmak istiyorsanız, önce o alanı seçmelisiniz. İlk olarak işaretçi ile istenilen paragrafın başına gelip tıklayın. Daha sonra, fareyi seçimin sona ereceği noktaya kadar kaydırmanız gerekli (tuşu bırakmadan). Seçtiğiniz alanın rengi değişecektir. Dosya menüsünden "Yazdır" seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza yeni bir pencere çıkar. Bu pencereyi açmak için "Ctrl + P" kombinasyonunu da kullanabilirsiniz. "Sayfa aralığı" bölümünde göreceğiniz "Seçim" satırının yanındaki küçük onay kutusunu işaretleyin. Ardından da "Yazdır" düğmesine tıklayın. Bu şekilde, sadece seçtiğiniz bölüm kağıt üzerine aktarılacaktır.

Eğer sisteminize iki farklı yazıcı bağlanmışsa, baskı işlemi için hangisini kullanacağınızı da "Yazdır" penceresinin yardımıyla belirleyebilirsiniz. Ayrıca sayfanın kaç kez basılacağına da, yine bu pencerenin yardımıyla karar vermeniz mümkün.

İpucu: Renkli ve Siyah-Beyaz

İPUCU: RENKLİ VE SİYAH-BEYAZ

Eğer standart bir lazer yazıcıya sahipseniz, renkli baskı yapmayı unutun. Çünkü bu durumda ekranda gördüğünüz her şey, kağıt üzerine siyah-beyaz olarak aktarılacaktır. Piyasada renkli baskı yapabilen lazer yazıcılar bulunsa da, bu tip cihazların fiyatları ev kullanıcıları İçin pek uygun değil.

Bilgil: CTRL + F

Bilgil: CTRL + F

BİLGİ: CTRL + F

Internet Explorer ile arama yapmanın en kolay yolu, "CTRL + F" kombinasyonunu kullanmaktır. Bu tuşlara birlikte bastığınızda açılan kutuya aradığınız kelimeyi yazın ve "Sonrakini Bul" düğmesine tıklayın. Eğer ekranda sayfanın alt kısmı görüntüleniyorsa, "Yön" başlığı altındaki "Yukarı" seçeneğini işaretleyerek aramanın yönünü değiştirmeniz de mümkün.

Bilgi: Sayfaları Kaydedin

BİLGİ: SAYFALARI KAYDEDİN

Bir web sayfasını, olduğu gibi sabit diske kopyalamanız mümkün. Bu sayede sayfanın çıktısını daha sonra alabilir veya İnternete bağlı değilken de sayfayı İnceleyebilirsiniz. Kayıt İşlemi hakkındaki ayrıntılı bilgilere gelecek sayımızda yer vereceğiz.

Okuyucu Yorumları