Tek bilgisayar 1500 bilgisayar gücünde

IBM'den System z10 isminde 1500 bilgisayarın gücüne eşit tek bir ana bilgisayar geliyor.

1PC=1500PC ?

IBM'in geliştirdiği System z10 sayesinde işyerlerinin yüksek işlem gücünü karşılayacak ve bunu uygun maliyetlerle sunacak. IBM Türk Sistem ve Teknoloji Müdürü Oral Tuntaş'ın verilerine göre geliştirilen System z10, 1.500 bilgisayarın yapacağı işi yüzde 85 daha az yer kaplayarak, %85 daha az enerji tüketerek ve %100 daha fazla performans göstererek çalışıyor.

Yeni System z10sayesinde 1500 bilgisayar için gerekecek yazılım lisans malitlerinide 30'da 1 oranında azaltabiliryor. 64 adet işlemcisi bulunan System z10, Linux, XML, Java, Websphere gibi servis odaklı teknolojileri çalıştırabiliyor.

Oral Tuntaş şunları ekledi " System z10 üzerinde çalışan IBM Rational Business Developer yazılımı, System z10 müşterilerine üretim süreçlerini kısaltmada yardımcı oluyor. Yazılım aynı zamanda mevcut COBOL tabanlı uygulamaların web servislerine dönüştürülmesini sağlıyor. Host Access Transformation Services (HATS) ise ana bilgisayar uygulamalarına cep telefonu ve PDA araçlarla ulaşılabilmesini mümkün kılıyor." dedi.

Okuyucu Yorumları