İnternet Üzerinde Bilim Kurgu

Bilim kurgu meraklıları için sanal uzayda küçük bir yolculuk yapma zamanı.

İnternet: 62

Çok uzaktaki galaksilerde geçen bir öykü ilginizi çeker mi? Peki ışın kılıçları ile aranız nasıl? Eğer bu sorulara olumlu yanıt verdiyseniz, internet üzerindeki bilim kurgu siteleri de mutlaka hoşunuza gidecektir.

İnternet üzerinde bulabileceğiniz sayısız dergi, yüzlerce film ve binlerce kitap... Bilim kurgu dünyası herkesin ilgisini çekmiyor olsa da, bu dünyanın tutkunları hiç de azımsanacak kadar az değil. Üstelik bilim kurgu meraklıların büyük çoğunluğu, bu konuyla ilgili yeterli bilgi ve birikime de sahipler. Hazırlanan web sitelerinin içerik anlamında çok başarılı olmaları da bu durumu ispatlamak için yeterli.

İnternetin yardımıyla bu uçsuz bucaksız konu hakkında çok kapsamlı bilgilere ulaşabileceğiniz gibi, dünya üzerindeki diğer bilim kurgu tutkunları ile tanışabilir ve sürekli bir iletişim İçerisine girebilirsiniz. Çünkü sitelerin çoğu, ziyaretçileri için forum sayfalarına yer vermektedir.

İşte internet üzerinde bulabileceğiniz etkileyici bilim kurgu siteleri ve ziyaretçilerine sundukları...

Science Fiction Museum - Kubrick 2001

Science Fiction Museum - Kubrick 2001

www.sciencefictionmuseum.com

Birçok şehirde bilim kurgu müzeleri açılmıştır. Ancak herkes, bu müzeleri ziyaret edecek kadar şanslı olmayabilir. Yine de üzülmenize hiç gerek yok; Çünkü internet üzerindeki bilim kurgu müzesinde her türlü detayı bulabilirsiniz. Forum sayfası ise, ziyaretçiler için önemli bir buluşma noktası.

www.kubrick2001.com

Pek çok otorite tarafından gelmiş geçmiş en başarılı bilim kurgu filmi olarak kabul edilen "2001 Uzay Macerası", yönetmen Stanley Kubric'in dehasının da güzel bir göstergesi. Bu sitenin amacı, filmden alınan görüntülerin yardımıyla Kubrick'in düşündüklerini ve anlatmak istediklerini yeni izleyicilere aktarabilmek.

Star Wars - UltimateSF

Star Wars - UltimateSF

www.starwars.com

Bilim ve kurgu kelimeleri bir araya geldiklerinde, "StarWars" serisinden bahsetmemek mümkün değil. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan George Lucas'ın imzasını taşıyan ve bilim kurguyu milyonlarca insana sevdiren "Star Wars" filmlerinin resmi web sitesi, konu ile ilgili çok önemli bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

www.magicdragon.com/UltimateSF

Sizce şimdiye kadar kaç adet bilim kurgu filmi çekilmiştir? Peki kaç adet bilim kurgu kitabı piyasaya çıkmıştır? Filmlerde öldürülen uzaylıların, yok edilen gezegenlerin, uçan uzay gemilerinin sayısı kaçtır? Bu siteyi hazırlayanlar, cevapları biliyorlar.

Spider-Man - Beyazperde

Spider-Man - Beyazperde

spiderman.sonypictures.com

Örümcek Adam, birçoğumuzun çocukluk döneminden beri takip ettiği süper kahramanlardan birisi. Yakın zamana kadar çizgi roman sayfalarında karşımıza çıkan bu kahraman, artık beyaz perdede de varlığını hissettiriyor. Ayrıntılar bu adreste...

www.beyazperde.com/arama.asp?kat=tur&keyword=20

Türkiye'de çekilen tüm bilim kurgu filmlerini birarada görmek ister miydiniz? Eğer cevabınız evetse hiç vakit kaybetmeden bu adresi ziyaret edin. Filmler hakkında bilgi almak için bağlantılara tıklamanız yeterli.

Bilim Teknik - Marvel

Bilim Teknik - Marvel

www.biltek.tubitak.gov.tr

Teknoloji o kadar büyük bir hızla ilerliyor ki, zaman zaman okuduğumuz bir teknoloji haberini bilim kurgu öyküsü sanabiliyoruz. Bu yüzden kurguya kapılıp gerçeklikten uzaklaşmamaya çalışmanızda yarar var. Bilim Teknik Dergisi bu konuda size yardımcı olabilir.

www.marvel.com

Süper kahramanlardan bahsetmişken Marvel'a deyinmemek olmaz. Marvel Comics, bizi Örümcek Adam'la tanıştıran çizgi roman yayıncısının adı. Ancak şirketin tek kahramanı da Örümcek Adam değil. Tüm kahramanlar, bu sitede sizleri bekliyorlar.

SCIFI - SCI FI Weekly

SCIFI - SCI FI Weekly

www.scifi.com

Konu bilim kurgu olduğunda, internet üzerinde bu siteden daha iyisini bulmanız neredeyse imkansız. "sciti.com", tamamen bilim kurgu ve fantezi konularına ayrılmış içeriği ile bizden tam not almayı başardı. Son kararı vermek ise size düşüyor.

www.scifi.com/sfw

İşte içeriğini tamamen bilim kurguya adamış olan kapsamlı bir web sitesi daha. Haberler, yeni çıkan eserler, yarışmalar, ödüller,röportajlar ve çok daha fazlası... Yurtdışında haftalık yayınlanan "Science Fiction Weekly" dergisinin web sitesinde yok yok.

Lucasfilm - IMDB

Lucasfilm - IMDB

www.lucasfilm.com

Efsanevi Star Wars serisinin yaratıcısı olan LucasFilm, resmi web sitesi ile tüm filmlerini izleyicilere tanıtmayı amaçlıyor. Tabii bu filmlerin başında da bilim kurgu filmleri geliyor. Site, her yaştan ve her zevkten ziyaretçiye hitap edecek bölümlere sahip.

www.imdb.com/chart/scifi

Sizce gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu filmi hangisi? Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Bu yüzden başkalarının ne düşündüğünü merak edenler için özel bir site seçtik. Siz de bu siteyi ziyaret ederek konu hakkındaki fikrinizi söyleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları