F-Secure: Sony yazılımı rootkit yüklüyor

Sony bir önceki deneyiminden ders çıkarmayarak yine izinsiz olarak rootkit yüklemeye çalışıyor

Sony / rootkit alarmı

Sony'nin USB bellekleri ile gelen bir yazılımın kurulumu sırasında kullanıcılar bir rootkit yakalayabilir. Rootkit, Windows bilgisayarlarındaki belli dosyaları ve dizinleri saklıyor. Haberin kaynağı ise F-Secure. İlgili yazılım ise USB belleklerle gelen ve MicroVault tanımlamasını alan Sony USM-F.

MicroVault modelleri, erişim izni vermek için parmak izi sensorları kullandığından, F-Secure Sony'nin bu güvenlik mekanizmasının manipüle edilmesini önlemek için bunu gizlediğini düşünüyor. Zararlı bu yazılım rootkit sayesinde kendini gizlenmiş dizine saklayabilir. İlişkili modellerin eski olduğu belirtiliyor ama birileri hala bu modellerden satın alabilir. F-Secure'in talebine Sony'den henüz bir yanıt gelmedi.

Daha önceden 2005 yılında Sony-BMG müzik CD'lerinde rootkit kullanımı sebebiyle kötü bir ün kazanmıştı. Kullanıcı CD'yi bilgisayara taktığında farkında olmadan, izinsiz kopyalamayı engellemeye yönelik bir yazılım kuruluyordu. Ama bu yazılımın kurulumun sonucu sistemde saldırganların kullanabileceği güvenlik açıkları oluşuyordu. Sony-BMG, XPC adındaki bu kopya korumasını geri çekmek zorunda kalmıştı.

Download: F-Secure BlackLight (Anti-Rootkit-Tool)

Okuyucu Yorumları