Elektronik mürekkepli kalem

Bill Gates, New York’da yapılan geliştiriciler konferansı TECHXNY’da Windows XP’nin özel bir donanım için uyarlandığı Windows XP Tablet PC Eidition’ı tanıtarak kalem PC’lere yeni ve kesin bir destek verdi.

Elektronik mürekkepli kalem

Aynı zamanda Office programları ve .NET stratejisine entegre edilecek yeni bir dosya biçimi olarak “elektronik mürekkep” de beraber sunuluyor. Böylece Tablet PC tamamen bir kalem ile kullanılabilecek. Bunun teknik alt yapısında TFT ekranın üzerinde yer alan ve bir kağıt gibi işlem gören hassas, elektromagnetik bir grafik panel bulunuyor.

Kalemle kullanılan Windows sekiz senden beri mevcut. Tablet PC’de yeni olarak yazı tanınması ön planda tutulmamış ve bunun yerine elektronik kağıtlar tercih edilmiş. Grafik tablet görüntüleme için kalemin izini takip ediyor. Kalem modeline bağlı olarak temas baskısı ve kalem durumu gibi profesyonel grafik programları için gerekli olan fonksiyonlar kullanılabiliyor.Sistem ilk bakışta Pocket PC 2002’nin yazı tanıma Transcribers’ın geliştirilmiş bir versiyonunu andırıyor. Çizgisel takip ve yazı tanıma daha önceki İngilizce versiyonlarda isabetli bir şekilde çalışıyordu. Sanal bir not saati olan Journal tipik bir uygulama olacaktır.

Okuyucu Yorumları