Samsung'un Symbian'lı Telefonları Avrupa'da

Cep telefonu pazarının lider markalarından Samsung Electronics, şirketin Symbian işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonlarını Avrupa pazarına sunduğunu açıkladı. Bu, aynı zamanda Samsung'un Avrupa akıllı telefon pazarına güçlü bir giriş yapması anlamına geliyor.

Samsung'un Symbian'lı Telefonları Avrupa'da

D720 ve D730 modelleri Ağustos ayı içinde Almanya'da başarıyla pazara sunulmasından sonra Fransa, İtalya ve Rusya'da ve çok yakında da Türkiye pazarında kullanıcısıyla da buluşacak.

D720 ve D730, geleneksel cep telefonlarıyla aynı görünüşe ve kullanım kolaylığına sahip kompakt ve küçük cihazlar olarak pazarda yer alıyor. Sürgülü dizayna sahip D720 sadece 110 gram ağırlığına sahip. İnce bir tasarıma sahip D730 ise istiridye tipi bir cep telefonu ve onun da ağırlığı sadece 97gram.

Symbian işletim sistemine sahip telefonlar cep telefonlarını iş amaçlı kullanan tüketicilerin gerek teknik gerek tasarım açılarından ihtiyaçlarını ideal olarak karşılıyor. Symbian işletim sistemi birçok işlemi aynı zamanda yapabilmeyi sağlayan yeteneği bünyesinde bulunduruyor ve kullanıcılara kolay kullanım sunuyor.

D720 ve D730 modelleri, Bluetooth ve SynML ile dikey senkronizasyona olanak sağlıyor. 1.3 mega piksel kamerası bulunan cihazlarda, MP3 çalınabiliyor ve şarkı sözü desteği bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak çift taraflı e-posta fonksiyonu ve anında mesajlaşma imkanları yeni modelleri bütünleşik cihazlar arasında ayrıcalıklı bir yere taşıyor.

Yeni cep telefonları, 18 MB dahili depolama hafızasına ve harici olarak da 512 MB'a hafıza depolama imkanına sahip. Telefonlara veri transferi ise USB bağlantısı ile kolaylıkla sağlanıyor. İş kullanıcıları, uçuşlarında aktive edebilecekleri uçuş moduyla ses iletişimine ara vermelerine karşın telefonların diğer iş fonksiyonlarını kullanmaya devam edebiliyor.

Samsung'un yeni modellerinin eğlence özellikleri de oldukça güçlü. Telefonlar Music Maker özelliği ile kullanıcıların istedikleri müzikleri oluşturup bunları zil tonu veya alarm olarak belirlemelerini sağlıyor. D720'de kullanıcılar sevdikleri şarkıları ikili stereo hoparlör sisteminde keyifle dinleyebiliyor. Her iki model de Bluetoth tabanlı çok kullanıcılı oyun fonksiyonuyla iki kişinin Bluetooth üzerinden birbirleriyle oyun oynayabilmelerine izin veriyor.

Yeni modellerle ilgili açıklama yapan Samsung Telekomünikasyon Ağları Bölümü Genel Müdürü Kitae Lee, "Samsung'un Symbian tabanlı akıllı telefonları cep telefonlarının iş amaçlı kullanan tüketicilerin yaşam biçimlerindeki farklı beklentilerine cevap vermek üzere tasarlandı. Teknolojinin son noktası olan özellikleri bir araya toplayan Samsung telefonlar, aynı zamanda moda belirleyici tasarım özelliklerine de sahip" diyor. Lee açıklamasında önümüzdeki dönemde akıllı telefonları geniş bir yelpazede tüm dünyada pazara sunmayı planladıklarına da yer verdi.

SGH-D720 Teknik Özellikleri

GPRS(900 / 1800 / 1900MHz)
Symbian OS
Ekran: 1.9 inç 262,144-renkli TFT-LCD (176 x 208 piksel)
1.3-megapiksel kamera
Harici bellek: MMCmicro
Şarkı sözü destekli MP3 çalar
MPEG4/H.263/Real
MMS / E-mail / JAVA / WAP 2.0
64 Poly Zil tonu
Music Maker
Bluetooth / USB desteği
Document Viewer, BT Multi-game
File Manager, Uçuş Modu
İkili Stereo Hoparlör
99x47x22.3mm, 110g

SGH-D730 Teknik Özellikleri

GPRS(900 / 1800 / 1900MHz)
Symbian OS
Ekran: 1.9-inch 262,144-renkli TFT-LCD (176 x 208 piksel)
1.3-megapiksel kamera
Harici bellek: MMCmicro
Şarkı sözü destekli MP3 çalar
MPEG4/H.263/Real
MMS / E-mail / JAVA / WAP 2.0
64 Poly Zil tonu
Music Maker
Bluetooth / USB desteği
Document Viewer, BT Multi-game
File Manager, Uçuş Modu
İkili Stereo Hoparlör
95x47x21.5mm , 97g

Okuyucu Yorumları