Medya devi hacker kiraladı

Medya devi News Corp, dünyanın en iyi ikinci hacker'ını ne yapmasi için kiraladı?

Hacker kiraladılar!

EchoStar Communications Corporation (DISH), News Corp'un şirket casusluğu için bir hacker kiraladığını açıkladı.

News Corps ise bu iddiaları reddederek hacker'lardan sadece şirket içi ağ güvenliği konusunda yardım alındığını savundu.
Dünyanın en iyi ikinci hacker'ı, Wall Street Journal, MySpace, Fox News ve DirecTV'nin sahibi, medya devi News Corp'un kendisini belirli bir ücret karşılığında kiraladığını açıkladı.

Hacker'ın ifadesine göre, kendisi korsan yazılım geliştirmesi için kiralandı. Ancak bu yazılımla rakip uydu televizyon servisinin güvenlik sistemine girmeyi kabul etmedi.

Christopher Tarnovsky, ilk olarak Kanada'dan saklı bir postayla kendisine 20,000 dolar ödeme yapıldığını da doğruladı. Uydu TV servisi DirecTV'nin de içinde olduğu global uydu ağlarınının güvenliğini sağlayan NDS ise, bu iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Tarnovsky, bu doğrultuda geliştirdiği ilk projesinin DirectTV'yi daha güvenli bir duruma getirmek için korsan bir yazılım geliştirmek olduğunu dile getirdi. Ancak DISH Network'un avukatları Tarnovsky'in bu savını kesinlikle kabul etmezken, Tarnovsky'nin misyonunun DISH'ın uydu ağını hacklemek ve güvenlik kodunu çalmak olduğunu savunuyor.

Bu konuyu mahkemeye taşıyan, sonradan DISH ve EchoStar Corp şeklinde iki farklı şirkete ayrılan EchoStar Comminications oldu.

Tarnovsky, Echostar kartlarını tekrar programlamak için kesinlikle para almadığını savunurken, DISH'in avukatı Chad Hagan ise bu savın gülünç olduğunu söyleyerek, bunun büyük bir komplo olduğunun altını çizdi.

Okuyucu Yorumları