Windows Media DRM "yine" kırıldı!

Microsoft'un medya dosya koruma sistemi Windows Media DRM "bir kere daha" kırıldı

Microsoft DRM kırıldı

Microsoft'un medya dosyalarında telif haklarını korumak ve korsan kullanımın önüne geçmek için kullandığı ve yaygınlaştırmaya çalıştığı DRM (Digital Rights Management) sistemi ve hacker'lar arasında süre mücadelede hacker'lar yine öne geçti.

Ars Technica raporlarına göre Microsoft'un Windows Media DRM sistemine yapılan son saldırıda başarı kazanıldı. Güncellenmiş bir Individualized Blackbox component (IBX) ile FairUse4WM Microsoft'un 11.0.6000.6324 ve öncesi DRM korumaları hem Windows XP hem de Windows Vista altında kaldırılabiliyor.

Bu güncelleme ilk defa Doom9 forumlarında duyuruldu. Duyuran hacker'ın kod adı "Divine Tao" ve bundan önceki saldırılarla alakası olmadığını vurguluyor. Yine de durum biraz şüphe çekici, çünkü "Divine Tao" kod adının harflerini yer değiştirdiğinizde ortaya "viodentia" çıkıyor.

Kedi ve farenin kovalamacası

FairUse4WM programı geçtiğimiz Ağustosta ortaya çıkmış ve "viodentia" isimli bir forum kullanıcısı ile Microsoft arasındaki büyük mücadeleyi başlatmıştı. Microsoft bu program için hemen bir yama yayımladı, ancak "viodentia" anında yeni bir güncelleme ile bu yamayı da atlatmayı başardı. Bunun üzerine Microsoft hemen bir yama daha yayımladı. Olayların bu hızla gelişmesi Microsoft'un bu işi içerden birinin yaptığına dair şüpheleri artırdı. Viodentia herhangi bir şekilde Microsoft ile bir alakasının olduğunu veya Microsoft kodlarını kullandığını reddetti, FairUse4WM'i hazırlarken sadece herkesin kullanımına açık olan Microsoft'un statik kütüphanelerini ve değişik SDK'ları kullandığını belirtti.

Microsoft'un bu mücadelesi hacker'lar cephesinde dikkatle izlenirken açılan davalar bir anda ortalığın süt liman olmasını sağladı, FairUse4WM o zamandan beri hiç güncellenmedi. Microsoft geçtiğimiz Nisan ayında "viodentia" kullanıcısını ele geçiremediği için davadan vazgeçtiğini bildirmişti.

Okuyucu Yorumları