Lig TV artık HD

Üç büyüklerin İstanbul'daki lig ve kupa maçları Lig TV'de HD (High Definition) yayınlanacak.

Lig TV artık HD

HD farkını en çok yaşatan içeriğin spor olduğunu biliniyor. Özellikle bir futbol maçında daha geniş bir alanı görmek, hareketli görüntüde detaylara daha hakim olmak, yakın çekimlerde sahanın içindeymiş gibi hissetmek HD'den alınan keyfi artıracak unsurlar. DIGITURK, HD uyumlu TV alıcılarla beraber kullanılarak HD yayınları izleme imkanı verecek olan özel DIGIKUTU'lar hazırlandığını açıkladı.

HD kanalları izleyebilmek için izleyicilerin HD uyumlu alıcılara sahip olmaları gerekiyor. HD-Hazır (HD Ready) televizyona sahip olan izleyiciler, bu kutularını yine televizyonuna bağlayıp, mevcut yayınla karşılaştırılamayacak kadar (4-5 kat görüntü kalitesi) net görüntü elde edebiliyor ve detayları HD yayında görebiliyorlar.

HD sadece görüntüde değil ses yayınında da daha yüksek standartlara taşıyor. HD yayınlar yüksek çözünürlüklü yayınların yanı sıra, 5+1 Dolby sayısal ses verebilecek. Üyelerimiz PVR'larında bulunacak sayısal ses çıkışından amfisine bağlayarak aynı DVD'de olduğu gibi 5+1, 7+1 'surround' ses alabilecek.

DIGITURK, HD yayınları öncelikle gerçek HD çekilmiş sinema, futbol, belgesel gibi kanallarında gerçekleştirecek ve zaman içinde HD kalitesini diğer kanallarına da taşıyacak.

Ayrıntılı bilgi için: DIGITURK 0212 473 73 73

Okuyucu Yorumları