Motion Capture Teknolojisi Türkiye'de!

Yüzüklerin Efendisi ve Neşeli Ayaklar filmelerinde kullanılan Motion Capture teknolojisi Türkiye'de.

Hareketi yakala!

FGP Prodüksiyon, dijital hareket yakalama tekniği olan Mocap konusunda dünya lideri Animazoo'nun Gypsy 5 teknolojisini Türkiye'ye getirdi. Manuel olarak hazırlanan animasyondan çok daha gerçekçi ve doğru olan hareketleri sağlayan bu sistem sayesinde, sinema sektörü hem zaman ve paradan tasarruf sağlayacak hem de yapımların kalitesi dünya seviyesine çıkacak.

Yüzüklerin Efendisi, Kutup Ekspresi ve Neşeli Ayaklar gibi pek çok fantastik filmin gişe rekoru kırmasının en önemli nedenlerinden biri çekimlerin gerçeğe uygunluğudur. FGP Prodüksiyon, Gypsy 5 Mocap tekniğini Türkiye'ye getirdi. Sektörde yeni bir ufuk açacak Mocap tekonolojisi ile Türk Sineması'nda yeni bir dönem başlayacak.

Uygulama aşamasına gelince; Mocap teknolojisi kapsamında oyunculara giydirilen GYPSY 5 ile vücut eklemleri üzerine yerleştirilen 37 adet sensor sayesinde karakterlerin yaptığı bütün hareketler kablosuz olarak bilgisayara kaydediliyor. Ardından kaydedilen bu veriler temizlenip, bilgisayarda ayrıntılarıyla işlenerek animasyoncuların kullanabileceği Autodesk Maya ve 3D Max gibi program formatlarına dönüştürülüyor. Daha sonra filmin tamamen gerçek zamanlı mocap çekimleri, oyuncu ile daha önceden tasarlanmış olan 3 boyutlu animasyon karakteri etkileşime geçerek tamamlanıyor. Çekimler istenilen her mekanda ve her ışık koşulunda gerçekleştirilebiliyor.

FGP Prodüksiyon: http://www.fehmigerceker.com

Okuyucu Yorumları