Çevrimiçi Depolar

Çevrimiçi veri saklama imkânı sağlayan siteler sayesinde dosyalar güvende!

Çevrimiçi Depolar

Dosyaların yedeğini almak çok önemlidir. Bilgisayar kullanımı konusunda yıllardır bize aşılanan en önemli konu budur. Alınan yedeklerin aslının bulunduğu yerin dışında farklı bir yerde saklanması da oldukça önemlidir. Aksi takdirde aynı donanım (sabit disk vs.) kullanılarak alınan yedekler, kullanılan donanımın bozulması durumunda asılları ile birlikte kullanılamaz duruma gelebilir. Disket, CD, DVD gibi ortamlara alınan yedeklerde zamanla karmaşaya ve yedekleme işlemini ihmal etmeye sebep olurlar. Artık yeni bir depolama kavramı ile karşı karşıyayız "Çevrimiçi Depolar".

Nedir bu Çevrimiçi Depo?

Nedir bu Çevrimiçi Depo?

Sayıları günden güne artan çevrimiçi depolar, düşük saklama maliyetleri, yüksek saklama kapasiteleri ve geniş bant erişim özellikleri ile yeni bir depolama alternatifi sunuyorlar. Dosyalarınızı internet bağlantınızı kullanarak çevrimiçi depolarda saklayabiliyor ve istediğiniz an tekrar kullanabiliyorsunuz. Üstelik dünyanın dört bir köşesinden yedeklerinize ulaşma imkânınız oluyor. Çevrimiçi depolar yedeklediğiniz dosyaların gerçek anlamda uzun süreler saklanabilme külfetini de üstlenmiş oluyor.

Hangi Çevrimiçi Depo?

Hangi Çevrimiçi Depo?

Sayısı binleri bulan ve hızla artan çevrimiçi depolar çok farklı özellikleri ile kullanıcılarının işlerini kolaylaştırıyor. Şüphesiz bu özelliklerin en başında güvenlik geliyor. Bir çevrimiçi depo her şeyden önce dosyaların gizliliğinin korunmasından sorumlu. Dosyalarınızın gizliliği önemli ise mutlaka güvenliği önlanda tutan bir depo semelisiniz. Paylaşmak istediğiniz dosyalar olduğunda ise bunu herkese açık ya da şifre korumalı olarak paylaşıma açabilmesi önemli. Saklama kapasitesi ve erişim hızı şüphesiz diğer belirleyici etkenler. Çokluortam dosyalarınız için sunulan çevrimiçi düzenleme araçları, bilgisayarınıza bir sürücü olarak bağlayabilme, programlanmış yedek alma, çevrimci ya da bilgisayarınıza kurulan araçlar ile hesabınızı kullanabilme göze çarpan diğer özellikler. Xdrive, MediaMax, IDrive-E, Omnidrive, Box.net, Carbonite ve Mozy popüler olan çevrimiçi depolardan bazılarıdır.

CHIP Online notu: İleri tarihlerde bu popüler çevrimiçi depolar ile ilgili inceleme makaleleri de yayınlanacaktır.

Okuyucu Yorumları