Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

1300 TL lik PC kasıyor

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  07:55

Beyler günlerdir forumlardayım pc öle böle değil ya fena kasıyo verdiğim 1300 liraya mı yanıyim bilemedim. Aklıma işletim sistemim geldi acaba diyorum işletim sisteminde sorun olabilir mi 2 kere format attım pc ye hep aynı cdyle attım acaba cd de bi bozukluk olabilir mi ? Sistemim şu 

Anakart - asus M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) 

İşlemci - Amd FX 8120 

Ram - GSKİLL 4 GB 1600 MHZ 

Ekran kartı - XFX 6850 

Psu - Thermaltake 600 w verimliliği 65 - 70 arası 

Başka bi format cd siyle format atsam sorun çözülür mü ? İşletim sistemi olarakda ne önerirsiniz şimdiki ultimate 64 bitti. 

Donanımsal bir sorun yok diyor çoğu arkadaş bencede donanımsal bir sorun yok. Sizce ?
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  08:32

Kasanın değeri önemli değil güzel kardeşim her sistem kasabilir
Şimdi gelelim sorununa benim aklıma ilk gelen olasılık garanti veremesemde işlemci macunun fanı takarken sürtünmeyle falan azalmış olabilir veya fan yuvasından oynamıştır bu yüzden işlemci ısınmıştır ısındığı için performans kaybı olmuştur
başka bir olasılık virüs girmiştir
başka bir olasılık da format cd'si arızalıdır
başka bir olasılık donanımlarından biri hatalı üretimdir
başka bir olasılık psu yetmiyordur
başka bir olasılık fanlarına bir kablo takılmıştır
başka bir olasılık yüklediğin programlardan biri yapmıştır

çözüm önerilerim bilgisayarın işlemci sıcaklığını gösteren bir program yükle mesela speedfan ordan hem fan ayarrlarını da yükselt
format atarken harddiskin tüm bölümlerini biçimlendirmediysen bi daha farklı bir diskle format at flash formattan sonra flash disk veya başka bir cd takma ve farklı bir diskle format at
kasanın yan kapağını aç işlemci fanına bişey takılmış mı ona bak
görev yöneticisini aç işlemci ve bellek kullanımı boştayken aşırı derecede yüksekse hangi işlem kullanıyor diye bak
bir de psu yetmiyordur dedim ya psu eskiyse kapasitör yaşlanması nedeniyle psular performansını kaybeder diye söyledim psu yeniyse ondan değildir

eğer dediklerimin hiçbiri olmuyorsa vatan bilgisayara veya kaliteli bir yere götür kasanı onlar baksınlar bilgisayarcı dükkanlarında çalınabilir içinden parça
ayrıca format diskinde sorun olduğunu pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık gibi geliyor bana
Yazdığım konulara genellikle tekrar bakmam
Anlamadığınız birşey olursa yazdıklarımla alakalı pm atın

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  08:43

Alıntı: Kötü Adam05.02.2012 08:32:06Alıntı yapılan Mesaja git
Kasanın değeri önemli değil güzel kardeşim her sistem kasabilir
Şimdi gelelim sorununa benim aklıma ilk gelen olasılık garanti veremesemde işlemci macunun fanı takarken sürtünmeyle falan azalmış olabilir veya fan yuvasından oynamıştır bu yüzden işlemci ısınmıştır ısındığı için performans kaybı olmuştur
başka bir olasılık virüs girmiştir
başka bir olasılık da format cd'si arızalıdır
başka bir olasılık donanımlarından biri hatalı üretimdir
başka bir olasılık psu yetmiyordur
başka bir olasılık fanlarına bir kablo takılmıştır
başka bir olasılık yüklediğin programlardan biri yapmıştır

çözüm önerilerim bilgisayarın işlemci sıcaklığını gösteren bir program yükle mesela speedfan ordan hem fan ayarrlarını da yükselt
format atarken harddiskin tüm bölümlerini biçimlendirmediysen bi daha farklı bir diskle format at flash formattan sonra flash disk veya başka bir cd takma ve farklı bir diskle format at
kasanın yan kapağını aç işlemci fanına bişey takılmış mı ona bak
görev yöneticisini aç işlemci ve bellek kullanımı boştayken aşırı derecede yüksekse hangi işlem kullanıyor diye bak
bir de psu yetmiyordur dedim ya psu eskiyse kapasitör yaşlanması nedeniyle psular performansını kaybeder diye söyledim psu yeniyse ondan değildir

eğer dediklerimin hiçbiri olmuyorsa vatan bilgisayara veya kaliteli bir yere götür kasanı onlar baksınlar bilgisayarcı dükkanlarında çalınabilir içinden parça
ayrıca format diskinde sorun olduğunu pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık gibi geliyor bana

VATANDAN parçaları tek tek aldım montajı orda yaptılar vatana götürsem ücret karşılığı mı bakarlar yoksa ücretsiz bakarlar mı ?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  09:24

sorun donanımdan değilse ücret alırlar %90 ihtimalle
Güncelleme: Kötü Adam (05 Şub 2012 09:26)
Yazdığım konulara genellikle tekrar bakmam
Anlamadığınız birşey olursa yazdıklarımla alakalı pm atın

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  11:44

konu güncel beyler başka fikri olan var mı
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  11:51

arkadaşım sen dediklerimizi yaptın mı?
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  11:55

Kasa'nın markası ne yani dış kasanın? Soğutma sistemin iyi mi ?  kaç fan kullanıyosun? Kullandığın fanlar kasanın içindeki hava akımını düzgün yönetecek şekilde monte edildimi? kısaca kasanın soğutması profesyonel olarak iyimi?
Güncelleme: rodello138 (05 Şub 2012 11:57)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  12:25

kasanın markası thermaltake soğutması iyi diye düşünüyorum
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  14:36

sorun pekte basit değil ama bende benzer sorunları yaşadım sorunun kaynağı işlemcinin amd olmasıdır malesef. amd işlemciler yüksek frekanslı ram desteği sunamıyor anakartlardaki çipler nedeni ile. bende 1600 lük ram taktım 12 gb ama sürekli kasıntı donma mavi ekran kernel power almaya başladım hatta diskten bile şüphelenmiştim sonradan çözdüm düşük frekanslı corsair 1333 mhz ram aldım taktım tüm sorunlar kökten çözüldü. 
seninde sorunun büyük ihtimallen bu. kingston 1600 mhzlik ramlerde bazen çalışıyor sistem ama stabil değil. 1600 mhz ve 2xxx ram desteği şuan için sadece intelin anakartlarında çalışıyor.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  16:04

windows stan olabilir yada remden veya anakart islmeciden kolay kolay olmaz.bu anakartta bir kac kisi ram le ilgili problem yasamis ondan olabilir. anakartlari asus evo990fx  ile degistirmisler kimiside problemsiz kullaniyor.biraz da sans isi. sen ilk once islemci sicakligana bak sonra ramleri cikar diger slotlara tak,oyle dene.olmadi birde baska windows 7 kur bazi windowslarda oyle problem oluyor cogu kez basima geldi.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2012  17:05

Alıntı: mladenbmv05.02.2012 16:04:24Alıntı yapılan Mesaja git
windows stan olabilir yada remden veya anakart islmeciden kolay kolay olmaz.bu anakartta bir kac kisi ram le ilgili problem yasamis ondan olabilir. anakartlari asus evo990fx  ile degistirmisler kimiside problemsiz kullaniyor.biraz da sans isi. sen ilk once islemci sicakligana bak sonra ramleri cikar diger slotlara tak,oyle dene.olmadi birde baska windows 7 kur bazi windowslarda oyle problem oluyor cogu kez basima geldi.

amd desteklemiyor 1600 mhz ram ve madem illada format inadı tutmuş herkezin gerçek kanıtınıda yollayım serinlesiniz içiniz.

http://www.gskill.com/configurator2.php?pid=2&model=1487

evo pro tüm model anakartlar için sadece 1333 mhz ram kullanılır.

al buda eskilerden kingston firmasının cevabı

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?SysID=73098&mfr=ASUS%2FASmobile&model=M5A+Motherboard+M5A97&search_type=&root=uk&LinkBack=&Sys=73098-ASUS%2FASmobile-M5A+Motherboard+M5A97&distributor=0&submit1=Search

malesef ve malesef ramlerinin frekanslarını 1333 yapmadıkça asla çözülemez soruna sahipsin demektir.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
1300 tl ve 1500 tl arası pc önerisi..hsnckmk 10 18 Oca 2011  16:51
 1250-1300 TL lik masa üstüyasaraydin666 48 05 Oca 2010  20:48
 Max 1300 tl lik laptop için yardımburak31991 4 22 Eyl 2011  15:15
 1300 -- 1500 tl arası pc sadece kasa ve monitöralllemdarr 4 19 Oca 2011  09:17
 1300 tl ye pc toplayalımkenanozk 26 31 Ağu 2009  21:20
Bu sayfa 1,05 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu