- Alıntı: black_flood06.02.2012 16:23:15

arka plana baktınmı ne yapıyor işlemlerde bu kasılmalar esnasında ayrıca işlemcinin cool quinlet özelliği açıkmı açık ise cd içinden amd cpu driver kurduysan kaldır gitsin sonra dene. bu özelliğin açık olması lazım değilsede aç bazı anakart modelleri bu özelliğide disable olarak getiriyor işlemci kendini kontrol edemiyor sürekli yüksek saat hızında çalışıp aşırı ısıya sebep oluyor.
ayrıca 667 mhz ramleri nasıl sokmayı başardın o slotlara ve nasıl denk getirdin pinlerini çok ilginç bir durum.
ramleri sen seçmediysen eğer vatan bilgisayar önerdiyse yöneticinin karşısına çıkarsın gskil, kingston, corsair firmalarını kanıt olarak gösterirsin sitelerindeki sendeki anakart için sadece 1333 mhz ram öneriliyor 1600 desteğinin olmadığını yazıyor. intel olsa idi zaten 1600 ve 2000 mhz desteği olduğunu ve yazdığını görecektin. istersen intel bir ürün seç onada bak sitesinde farkı göreceksin. iş biter yine kabul etmiyorum derse tüketici haklarını verdiğim kesin kanıtlar ile giderse ipleye ipleye değiştirmek zorundalar. ayıplı olması ayrı konu tüketiciyi doğruya yöneltmek ayrı konudur.
Sanırım sizin dediğiniz gibi işlemcide bir özellik var işlemci boştayken 1440 gibi bir mhz de çalışırken oyuna girdiğimde 3100 mhz hatta 4100 e kadar çıktığını gördüm fakat isterse 5 ghz olsun işlemci genede oyun kasıyor :( sside burda atim

Bu arada 667 mhz lik ramlerde ddr3 basbaya oturdu slotlara fazla zorlamadan :D cpu-z dende baktım ramleri gördü. Ama anakartım 667 destek vermiyo heralde ondan olabilir mi ?
Bide ramleri bi abim tavsiye etmişti onun tavsiyesi üzerine almıştım :(
He bide :) Bazılarıda biosunu güncelle diyo fx8120 ler 700 bilmem kaç bios versiyonunu istiyo diyolar. Sendeki muhtemelen 700 altıdır dediler ondanda olabilir kasma dedi. Sen ne düşünüyosun ?