Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!
 
Seçenekler
Paylaş

2. BÖLÜM: XP ile daha hızlı çalışın

www.chip.com.tr
Mesaj
21326
Kayıt
06 Oca 2004

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink15 Haz 2008  21:36

Yazı dizimizin ikinci bölümünde, XP ile daha hızlı çalışmanızı sağlayacak ipuçlarını öğreneceksiniz.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/2.-B ... i-calisin_7335.html

1.BÖLÜM: Windows'un açılışını hızlandırın

Son sürat Windows XP yazı dizimize, "Windows'un açılışını hızlandırın" başlıklı yazımızla başladık. 2. Bölümde ise, Windows XP ile daha hızlı çalışmak için yapabileceğiniz birkaç küçük işlemden bahsedecek, gereksiz yere çalışan bazı hizmetleri nasıl kapatabileceğinizi göstereceğiz.

CD SORGUSU: Otomatik Kullan ve Otomatik Çalıştır
Eğer yapmakta olduğunuz iş CD takıp çıkarmayı gerektiriyorsa, Windows'un "Otomatik Kullan" ve "Otomatik Çalıştır" özellikleri sık sık işinizi bölecek demektir. Her CD takışınızda CD'deki kurulum programını çalıştırmak istemeyebilir, Windows XP'nin CD yazma işlevi yerine Nero veya WinOnCD gibi diğer yazılımları kullanmak isteyebilirsiniz.

Otomatik kullanım fonksiyonlarını Windows XP'de kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için "Başlat" menüsünden "Çalıştır" seçeneğini işaretleyerek "gpedit.msc" komutunu girin. Karşınıza gelen "Microsoft Yönetim Konsolu"'nda hem "Bilgisayar Yapılandırması" hem de "Kullanıcı Yapılandırması" bölümünde "Yönetim Şablonları" başlığı altındaki "Sistem" klasörlerini açın. Buradaki "Otomatik çalıştır özelliğini kapat" başlığına çift tıklayarak "Ayar" sekmesinde "Etkin" seçeneğini işaretleyin ve pencereleri "Tamam" düğmelerinin yardımıyla kapatın. Daha sonra Windows Gezgini içerisinden CD veya DVD sürücünüzün üzerine sağ tuşla tıklayıp "Özellikler" menüsüne girin. Burada "Otomatik Kullan" sekmesinde "Uygulanacak bir eylem seç" seçeneğine tıklayarak alt listede "Eylem yok" seçeneğini işaretleyin. "Tamam" düğmesi ile pencereyi kapattığınızda, sizi rahatsız eden tüm bu pencerelerden kurtulmuş olacaksınız.

Dikkat: Eğer otomatik kullanım fonksiyonunu kapattıysanız ve şimdi de açmak istiyorsanız, yukarıda belirtilen adımların tam tersini uygulayarak amacınıza ulaşabilirsiniz.


Tüm konu: 2. BÖLÜM: XP ile daha hızlı çalışın


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP ile daha hızlı çalışabilmek için sizin önerileriniz...

En üste gitBu mesajı bildir
 
 
 
 

İlgili Konular

  Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 3. BÖLÜM: XP'yi daha hızlı kapatınCHIP Online 7 01 Tem 2009  17:58
 DNA ile daha ucuz, daha hızlı işlemcilerCHIP Online 1 22 Ağu 2009  16:22
 Daha hızlı,daha atak ve daha uyumlu bir Vista !nonpasaran 116 27 Mar 2012  18:12
 Win 8 daha hafif, daha hızlı ve daha etkili!CHIP Online 1 28 Eyl 2011  15:29
 Daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenilirCHIP Online 1 08 Eki 2011  01:47
Bu sayfa 1,11 saniye içinde hazırlandı.


 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu