3D Webcam Kamera Nasıl Yapılabilir?

alexandratroya
27-08-2015, 16:43   |  #1  
alexandratroya avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) uygulamaları popülerlik kazanmaya başladı. Ben de iki adet webcam yardımıyla, google cardboard veya oculus rift gibi ürünlerle kullanılabilecek bir 3D webcam yapmak istiyorum. ancak bazı konularda takıldım ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Yapmak istediğim ikili kamera şu, ancak benim sorunlarım daha çok yazılımsal: (zaten bu nedenle burada yardım istiyorum)

Şu ana kadar neler yaptım?
1- iki webcami programla tek bir webcam görüntüsü altında toplamayı başardım şuna benzeyen bir şekilde ama bu kadar profesyonel olmadı.

2-  stereooscopic 3D webcam yazılımları indirdim
3- Alternatif çözümler olarak kameranın önüne takılan optik aparatları ve hali hazırda 35 dolara satılan 3d webcam olan minoruyu inceledim ancak bunlar gerçekten pahalı çözümler 2 webcam kullanmak daha ucuza geliyor
Peki nerede takıldım?
1- Öncelikle aldığım görüntüleri istediğim uygun formata sokamıyorum. bundan kastım, google cardboard için nasıl bir görüntü oluşturmam gerektiğini tam anlamadım.
Bu şekilde mi? : https://lh3.googleusercontent.co ... -63buaRxOzJlZQ=h900
Yoksa bu şekilde mi?:
2- İkinci format birinciye nazaran daha kolay ancak eğer ihtiyacım olan 1. ise, bu görüntü formatını bir türlü elde edemedim.
Sonuç olarak, sizden istediğim yardım, elde ettiğim görüntüleri nasıl bu formatlarda birleştirebileceğim ve canlı görüntü elde edebileceğim konusunda. bu kamera ile (örneğin skype yardımı ile) karşımdakine (oculus veya cardboard ile görebileceği) canlı 3D görüntü göndermek istiyorum.
Aranızda fikri olan veya yardım edebilecek olan var mı?