Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 41234Sonraki >
4GB Ramde Ekran Kartı Sapıttı
/ 4  Sonraki sayfaya git
HPQ-User
CHIP Online

0 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  20:51:27
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
dijital74 sormuş:
Sevgili arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Geçen gün notebook bilgisayarım için Corsair marka 2*2GB ram sipariş ettim. Anakartımın chipseti Intel 945 PM. Ekran kartım Ati Mobility Radeon x1400. Belleği yükselttiğimde bios 3.2 GB gördü ve işletim sistemine geçtiğimde ise işletim sisteminde herşey yolundaydı tek şey hariç.

Ekranım 640*480 pikselde en düşük renk ayarında idi. Ekran ayarlarını oynayamıyordum. Aygıt yöneticisinde ekran kartının kenarında sarı işaret vardı. Burada aygıtın çalışması için sistemin yeteri kadar donanım kaynağına sahip olmadığını söylüyordu. Sorunu çözmek için bir yada daha fazla aygıtı devre dışı bırakmamı öneriyordu.

Şu anda 2.5 GB (2GB+512MB) ile çalışıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba? 4 GB ram ile hem 32 bit hem de 64 bit Vista işletim sistemlerinin kurulum ekranları 16 renk ile görünüyor. Bu sebeptendir ki işletim sistemlerini yeniden kurmayı denemedim.

Sorun BIOStan ise LG-P1KPP1T notebook için güncel biosu nasıl bulabilirim? LGnin sitesinde notebook için bios yok.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
LG-P1KPP1T Intel Core2Duo T5600 1GB RAM(yükseltmeden önce) Ati Mobility Radeon x1400 120 GB Harddisk Windows Vista Home Premium 32 Bit Tr

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11
Sorularınız için Uzmanına Sor
HPQ-User'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) HPQ-User'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Ücretsiz spor oyunları

İşte geleceğin Windows'u

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Download: 2008 Olimpiyatlarına özel bölümCHIP Download olimpiyat heyecanını PC'nizde yaşamanız için ücretsiz spor oyunlarını bir araya getirdi.
Download: 2008 Olimpiyatlarına özel bölümCHIP Online Windows'un varisi olacak olan Midori hakkındaki güncel bilgileri sizin için derledi...
DallasPage
Üye

83 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  23:19:55
Sorunun Nedenleri Neler Olabilir Düşünelim...
1- Ramlerin uyumunda Sorun...
2- Anakart Desteğinde Sorun
3- Güç Yetersizliği
4- Ekran Kartının Oynamış Çıkmış Zedelenmiş v.s OlAbilmesi...
5- Allah Yardımcın olsun işin zor...
DallasPage'nin profilini görüntüle (Çevrimiçi) DallasPage'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
silenceandsilence
Üye
REP: 31REP: 31REP: 31REP: 31
REP: 31

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  23:25:50
Bellekleri taktıktan sonra ekran kartının sürücüsünü tekrar kurdun mu eğer 32 bitse 32 bit 64 bitse 64 bit ati driver indir veya varsa tekrar kur çünkü vista ona göre bellekleri ve ekran kartının belleğini ayarlıyor sistem ayarlarında ekran kartı gözükmüyordur çünkü o optimazyonu yapamamış ve sistemi en güvenli olacağı durma indirgemiştir hala çözülmezse msconfigde vistanın belleklerin ve ekran kartının hafızasını ayarladığı bir bölüm var ordan ekran kartının bellek miktarını ayarlayıp belki sorunu çözebiliriz
Güncelleme: silenceandsilence [17 May 2008 23:28:01]
silenceandsilence'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) silenceandsilence'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  11:31:44
DallasPage'den alıntı:
Sorunun Nedenleri Neler Olabilir Düşünelim...
1- Ramlerin uyumunda Sorun...
2- Anakart Desteğinde Sorun
3- Güç Yetersizliği
4- Ekran Kartının Oynamış Çıkmış Zedelenmiş v.s OlAbilmesi...
5- Allah Yardımcın olsun işin zor...

1.Ramler aynı marka aynı model aynı kapasite.
2.Anakart biosu 3.2gb görüyor Chipseti 945PM 4GB destekliyor. Sorun biostan olabilir.
3.2+2 ile 2+512 arasında güç yeterliliği açısından farkedeceğini sanmıyorum.
4.Dizüstülerde Ekran kartı sisteme gömülüdür. Oynamaz çıkmaz. Zarar görmüş olsa ben şu an bu mesajı yazamıyor olurdum.
5. Gerçekten işimiz zor ama burada sıkı donanımcılar bulunduğuna inanıyorum, aslında ben de bunlardan biriyim ama bu sefer kendi söküğümü dikemedim.

@silenceandsilence

4 GB ramde ATI Catalyst sürücü yazılımını yeniden kurdum ama bana mısın demedi. 4 GB çalışırken görüntü kartı VgaSave olarak gözüküyor ve hiçbir şekilde görüntü parametreleri ile oynamama izin vermiyor. Msconfigde bahsettiğin ayarlar ayrıntılı şekilde nasıl yapılıyor anlatırsan sevinirim.
dijital74'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
gokhan2413
Üye
REP: 23REP: 23REP: 23REP: 23
REP: 23

469 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  14:57:16
"2.Anakart biosu 3.2gb görüyor Chipseti 945PM 4GB destekliyor. Sorun biostan olabilir."

vista 3,2gb olarak görür hatta bende 4 gb ı 2,4 olarak görüyordu
fakat 32 bit vistada sp1 yüklersen 4 gb ı tam olarak görür sp1 i yükle ramleri 4 gb olarak görsün belki düzelir ekran kartı sorunun da
Intel Pentium 4 /3.2 Ghz
Asus P5VD2-VM Anakart
4 GB DDR2 RAM (667 Mhz)
Asus 8500GT ekran kartı
gokhan2413'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) gokhan2413'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  14:58:15
SP1 yüklü şu anda sorun ondan değil.
Sayfanın en üstüne git
silenceandsilence
Üye
REP: 31REP: 31REP: 31REP: 31
REP: 31

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  18:37:32
ilk olarak çalıştır a dxdiag yazarak sürücülerde bir sorun var mı yok mu ona bak ekran kısmında ekran kartının toplam ram i ne kadarmış bakalım benimki 256 olmasına rağmen ramden kullanıp 512 gösteriyor orda genelde sadece sürücü imzalama yazıyor başka bir şey yazıyorsa o soruna bakalım sonra çalıştır a msconfig yaz orda önyükleme de gelişmiş seçenekler var orda bellek üst sınırını ayarlayarak sonuçlara bir bak sonra tekrar haber et ayarları yaparken dikkat et geri dönülmez bir hataya sebep olmayalım
Güncelleme: silenceandsilence [18 May 2008 18:40:00]
silenceandsilence'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) silenceandsilence'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  18:49:09
@silenceandsilence

Şuan sistemi 2.5 GB ile kullanıyorum. Dxdiag ve Görüntü Özellikleri/Gelişmiş/Bağdaştırıcı sekmesinden aldığım bilgiye göre ekran kartının toplam kullandığı bellek 2.5 GB için 1050 MB. Ekran kartının 128 Mb dahili belleği olduğunu düşünürsek. Sistemden yaklaşık 922 MB bellek kullanıyor. Belleği 4 GBa çıkardığımız zaman ise sanırım bu rakam daha korkunc bir boyuta ulaşacak.
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  18:54:19
Msconfigde senin dediğin yerde ise açılıştaki işlemci sayısı ve bellek üst miktarı ayarları bulunuyor. Şu an 2560Mb belleğim olduğu için sınır orası. 4 GB belleği taktıktan sonra burayı yine 2560a ayarlayıp bir baksam mı neler oluyor? Ekran kartının sistem belleğinden ne kadar yiyeceğini ayarlayabileceğimiz bir yer yok mu acaba?
Sayfanın en üstüne git
y.burak
Yeni Üye

7 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  20:34:11
Bende merak ettim doğrusu bu meseleyi takip edicem,bilenler çıkacaktır.
Bende laptop'un Ram'ini 1024 den 2048'e yükselttim çok şükür bir sorunla karşılaşmadım.Epey de hızlandı laptop,iyiki 4GB'ı düşünmemişim.
y.burak'ın profilini görüntüle y.burak'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  21:53:37
Ben sorunumun biosla alakalı olduğuna kanaat getirdim. Diğer yandan bu işin sorumlusu bellek yükselince ne kadarını kendine ayıracağını bilemeyen maymun iştahlı ATI Mobility Radeon x1400 de olabilir. Çünkü sistem belleğini kullanan ekran kartları sistem belleği arttıkça kendine daha fazla pay ayırıyor.16 renk olayı yazılımla çözülecek bir olay değil zira bu olayı 32 bit ve 64 bit Vista DVDlerinin kurulum ekranlarında da yapıyor. BIOS yazılımı dizüstülerde oldukça kısıtlı paylaşımlı ekran kartının sistem RAMinden ne kadar yiyeceğinin ayarını yapamıyoruz.

LG distrübütörü Boğaziçi Bilgisayara konu ile ilgili mail attım. Fakat iki seferdir cevap alamıyorum. Bu iş bizden çıktı artık. Sayın Chip editörleri bu noktadan itibaren işe el koysalar çok iyi olur.
Güncelleme: dijital74 [18 May 2008 21:55:53]
Sayfanın en üstüne git
/ 4  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 41234Sonraki >
Snitz Forums 2000