Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 2 / 4< önceki1234Sonraki >
4GB Ramde Ekran Kartı Sapıttı
Önceki sayfaya git / 4  Sonraki sayfaya git
tirex_x
Üye
REP: 100REP: 100REP: 100
REP: 100

421 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  22:15:49
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
bazı pclerde max 2gb ram desteği vardır anakartın sitesinden max ram desteğinin kaç olduğunu öğren
mardinli
tirex_x'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) tirex_x'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Facebook film mi oluyor?

Banka kayıtlarını sattı!

Yoksa geliyor mu?

20080828221832Facebook'un hikayesi sinema filmi mi oluyor? Tüm söylentiler ve ipuçları burada...
1-milyon-kisinin-banka-kayitlari-satildiSatın aldığınız ikinci el PC'de bir milyon banka müşterisinin kaydını bulsanız ne yapardınız?
1-milyon-kisinin-banka-kayitlari-satildiYılan hikayesine dönen Duke Nukem Forever'da heyecan verici gelişme... Oyun şu an ne durumda?
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  23:30:23
LG P1-KPP1T

http://www.lge.com

Bak bakalım. Bulursan bana da söyle.
dijital74'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
silenceandsilence
Üye
REP: 31REP: 31REP: 31REP: 31
REP: 31

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 19 May 2008  23:43:19
Şöyle bir şey denesek nasıl olur şimdi senin bilgisayar 4 gb takınca bir miktarda sabit diskten yer alarak bellek gibi kullanıyor ekran kartı, bellek, sabit disk ortak kullanarak sistem belleğini yönetiyor. Eğer ekran kartı çok fazla bellekle ayarları bozuluyorsa sabit diski bellek gibi kullanmasını kısıtlar veya kapatırız. O zaman sabit diskten gelen pagefile kısmı azalacağı veya olmayacağı için bellekten ekran kartına az bellek bağlayacak böylece hem ekran kartı düzelecek hem de sabit diski değil bellekleri kullanacagı için bilgisayar hızlanacak olmazsa tekrar sabit diskten yer vererek sabit diski kullandırabiliriz yani direk ekran kartına bağlanacak belleği kısıtlamaktansa sabit diskten bağlananı kısıtlayıp windowsun otomatik olarak ekran kartına giden belleği kısmasını sağlıyoruz. İşi windowsa yaptırıyoruz. Sence nasıl olur ne diyorsun? Bu ayarı sistem özellikleri - gelişmiş sistem ayarları - performans - ayarlar - gelişmiş orda sistem bellek miktarını göreceksin.
Güncelleme: silenceandsilence [19 May 2008 23:45:18]
silenceandsilence'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) silenceandsilence'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
tirex_x
Üye
REP: 100REP: 100REP: 100
REP: 100

421 Mesaj

Mesaj Tarihi : 19 May 2008  23:58:28
mardinli
tirex_x'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) tirex_x'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 May 2008  00:00:27
Arkadaşım gayretin için teşekkür ederim baştan beridir birşeyler yapmaya çalışıyorsun. Fakat düşün şimdi bios 3.2 GB görüyor. Hadi bunu geçelim. Windows kuracaksın buna sıfırdan DVDlerdeki kurulum ekranları 16 renkten oluşuyor. Diğer 2. belleği çıkardın mı sorun bitiyor. Yani sorun sürücü ya da windows ayarlarından değil. Ya anakartın üzerinde bir jumper/switch ayarı yapıcaz ki dizüstüne böyle birşey koyacaklarını sanmıyorum. Ben ekran kartının üzerindeki dahili 128 MB belleğe razıyım ama karışamıyorum işte ne kadar kullanacağına. Acaba yeni BIOS bulabilir miyiz. LG ye ingilizce mail attım onlar da Türkiyede olduğum için Boğazici Bilgisayara yönlendirdiler. Boğazicine iki kez mail attım bir yanıt yok. Elimdeki notebook eski de değil öyle niye böyle bir kısıtlamaya maruz kaldık, anlaşılır gibi değil. Zaten Türkiyede bütün mesele malı satmak, teknik destek hikaye...
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 May 2008  00:05:01
tirex_x'den alıntı:

@tirex_x

Linkte verdiğin makine benim makinenin aynısı değil. Burada görünen notebook benimkinden sonraki nesil Centrino teknolojisi ile çalışıyor. ( Santa Rosa ) Örnek vermek gerekirse benim bilgisayarın işlemcisi anakart ve belleklerle 667 MHz'de haberleşirken bu dizüstü 800 MHz'de çalışıyor. Yine de chipset olarak bizimkisi de 4 GB'ı destekliyor. Ben bu bellek artırımı işine girişmeden önce Intel'in sayfasından bakmıştım. Ama gel gör ki bir BIOS'a takıldık kaldık.
Sayfanın en üstüne git
silenceandsilence
Üye
REP: 31REP: 31REP: 31REP: 31
REP: 31

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 May 2008  00:08:24
Galiba sorun hypermemory den kaynaklanıyor biosa girip kapatmayı denedin mi
silenceandsilence'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) silenceandsilence'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 May 2008  22:52:37
Ne yazık ki notebook bioslarında seçenekleri çok sınırlı tutuyorlar. Dediğin ayar biosta yok.
Sayfanın en üstüne git
Hypericum
Yeni Üye

4 Mesaj

Mesaj Tarihi : 04 Haz 2008  10:36:21
LG P1 KPP1T için max. 2 GB desteğinden bahsediliyordu satış sitelerinde (ben 2007 kasım ayında vatan bilgisayar indiriminde almıştım, orada da öyle diyordu)
Ancak diper bazı P1 modelelri için 4GB desteği olduğunu gördüğüm siteler de var olduğundan 4GB takma için umutlandım.
LG Notebooklar için teknik desteği şu anda Tecpro bilgisayar veriyor. Türkiye distribitörü Boğaziçi olarak gözükse de konuştuğunuz zaman sizi Tecpro'ya yönlendiriyorlar ( http://www.tecpro.com.tr )
Kendilerine tel. ve mail ile ulaştım bunun için ve cihazın 2 gb desteğinin bulunmadığını, S1 modellernin desteklediğini söylemişlerdi.
Bazı arkadaşlar ise desteklediğini söylüyorlar, Kingston'un istesinde de bu yönde bilgi var (ana sayfadaki arama kısmından LG / P1 modeli seçilince orada var). Ben şahsen
4 gb alıp riske girmeyi düşünüyorum

Başka bir forumda bununla ilgili başlık için :

http://forum.donanimhaber.com/m_231...htm#23138225
http://forum.donanimhaber.com/m_231...htm#23137523
http://forum.donanimhaber.com/m_177...htm#23712669

Güncelleme: Hypericum [04 Haz 2008 10:53:12]
Hypericum'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Hypericum'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
dijital74
Yeni Üye

29 Mesaj

Mesaj Tarihi : 04 Haz 2008  11:33:38
Katkın için teşekkürler. Yani birileri riske girecek ki bu işler yürüsün. Techprodan yetkili birileri ile görüştüm bu konu ile ilgili, bellek terfisinde garantinin bozulmayacağını söylediler. Bilgisayarı gönderirsem yardımcı olabileceklermiş. Artık Ankaraya gittiğimde birebir giderim yanlarına. Ne kadar süreyle alıkoyarlar ki? Bilgisayarsız yapamıyorum.
Sayfanın en üstüne git
Önceki sayfaya git / 4  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 2 / 4< önceki1234Sonraki >
Snitz Forums 2000