Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

60.000 hasta cep telefonundan mı etkilendi?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Ara 2009  11:30

Danimarkalı bilim insanlarının yaptığı araştırma, cep telefonunun olası zararlarına ışık tutuyor...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/60.0 ... tkilendi_16831.html

Resimlerle: Cep telefonlarında radyasyon ölçümü

Kopenhagen'deki Danimarka Kanser Topluluğu'nun yaptığı yeni bir araştırmaya göre 1995'ten bu yana cep telefonu kullanımının artmasıyla birlikte beyin tümörlerinin büyümesi arasında bir ilişki yok.

Araştırmanın yöneticisi Isabelle Deltour'un etrafındaki bilim insanları 20 ila 79 yaş arasında ve 1995'ten bugüne kadar beyninde tümör akseden 60.000 hastayı sorguladı. Araştırmada elde edilen sonuçlar cep telefonu kullanımının artmasıyla belirtilen hastalık arasında kayda değer bir ilişki olmadığını ortaya çıkardı.

Buna rağmen cep telefonu ışınlarının tümör riskini arttırıp arttırmadığı ile ilgili anlaşmazlıklar devam ediyor. Karşıt görüşe sahip olanlar hastalık etkisinin ancak 10, hatta 20 seneden uzun bir süre sonra ortaya çıktığını savunuyor. Muhtemelen sadece belli bir kullanıcı grubu yüksek risk taşıyan sınıfı temsil ediyor.

Tüm konu: 60.000 hasta cep telefonundan mı etkilendi?

İzleyin: Acer F1: Hız arsızı Windows cep...

Resimlerle: Cep telefonlarında radyasyon ölçümü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sonuca katılıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 78, 3,45

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Ara 2009  12:06

Hastalık etkisinin ancak 10, hatta 20 seneden uzun bir süre sonra ortaya çıktığını savunuyor.Ben buna katılıyorum.Hemen hemen her kanser türünde geçerli değilmi zaten bu ?
Cep telefonlarınında 10-15 sene önce yayılmaya başladığı bariz ortada.Peki kanser hastalığının hızlı bir artışa geçtiği zaman kaç sene önceye tekabül ediyor acaba ? Elbette sadece telefon değil birçok etken mevcut ama cep telefonu kanseri,tümörü en çok tetikleyenlerden.

Yaklaşık 20 yıl önce çay denmiş radyasyon denmiş, zararlıdır denmiş ama aldırış edilmemiş.Şimdi değil 20 sene sonra etkisi ortaya çıkar demişler duyulmamış.Sadece aklıma geldiği için yazdım bunu ve tesadüf olduğunu sanmıyorum.Herşeyin etkisi yeni yeni ortaya çıkıyor.Bana birşey olmaz dememek lazım.
Sanmıyorum ama umarım yakın zamanda ucuz bir tedavi yöntemi bulurlar.

Mümkün olduğunca kulaklıkla görüşme yapın.
Gece uykudayken telefonunuz en az 1.5-2 metre uzağınızda olsun.
Telefon şarjdayken yanında durmayın.Hele hele kulağınıza hiç tutmayın.
Şarjdaki telefon en tehlikeli telefondur.

Güncelleme: _hEro (06 Ara 2009 12:08)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Ara 2009  15:06

Bir de cep telefonunu yatarken kendi seviyenizden yüksek bir yere koyun diyorlar.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Ara 2009  15:26

BEN KATILIYORUM ÇÜNKÜ TELEFONLAR RADYASYON YAYAR.. BU RADYASYON DA HÜCRELERİN TERS ÇALIŞMASINA VE ÖDEM OLUŞMASINA SEBEP OLUR.. BU ÖDEMLERDEN DE PİS KAN SIZAR DAHA SONRA İSE DİĞER HÜCRELERİ DE SARAR
BİZ BİLE BİLGİSAYAR BAŞINDA KALDIKÇA RADYASYON KAPIYORUZ ZAMANLA ZATEN BUDA KENDİSİNİ GÖSTERECEK... DİKKAT EDERSENİZ FAZLA KALDIĞINIZ ZAMAN ÖZELLİKLE LCD EKRAN KARŞISINDA YÜZÜNÜZ HAFİFTEN YANMAYA VE BAŞINIZ AĞRIMAYA BAŞLAR.. ZAMAN MANYETİZMANIN ETKİSİYLE BAKIR ZEHİRLENMESİNE SEBEP OLUR...
     ZATEN BU SEBEPTEN DOLAYI AVRUPA TELEFONLARA BELİRLİ BİR SAR DEĞERİ KOTASI KOYMUŞTUR BUNU AŞANLAR DA CE BELGESİ ALAMAZ.. DİĞERLERİ İSE SAHTEDİR.-
www.inanilmazavi.tr.gg  eğlence adres değiştirdi.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Cep telefonundan yan çekilen video!just01 3 28 Tem 2008  13:43
 Hasta cep telefonu iyileşti...CHIP Online 0 23 Tem 2009  12:00
 Cep telefonundan PS3 hack çıktı!CHIP Online 0 09 Eyl 2010  19:30
 samsung cep telefonundan video izleyemiyHPQ-User 0 04 Ara 2010  19:22
 Cep Telefonundan Bilgisayara 3g internet paylaşımıkenzita 5 01 Eyl 2011  15:54
Bu sayfa 0,73 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu