arkadaşlar mail adresime axess@bireysel.akbank.com kullanıcıdan bir mail geldi ve ms-dos programı eklenti dosyası gibi birşey. rar olrak geldi açmadım kullanmadım. adına test yazmışlar acaba sizede böyle bir mail geldi mi. bankaya yazı yazdım cevabını bekliyorum ama şüpheli bir mail olduğu kesin.
CHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
CHIP Online farkıyla Windows 7 Build 7000'i keşfedin. İşte ilk beta sürümün artıları ve eksileri...
CHIP Online Google'ın Avrupa baş sorumlusu Nelson Mattos ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdi!
tuncab
Forum Katibi
REP: 78
Mesaj Tarihi : 05 Eki 2006 17:39:00
kişisel bilgi vs soruluyor mu?bunu açarken antivirus programınızın korumasını maksimuma getirin.ne olur ne olmaz:D ayrıca kabank ile bir ilginiz var mı?(kredi kartı, hesap vs)yoksa hemen silin.
@ Prep C @
tolga2207
Katılımcı Üye
Mesaj Tarihi : 05 Eki 2006 18:08:34
Bir de tuncab'ın dediklerine ek olarak mutlaka müşteri hizmetlerine telefon et.
Fox Mulder
Üye
Mesaj Tarihi : 05 Eki 2006 19:01:14
bence kesin numara sakın açma
Trust no one
delikanli53
Deneyimli Üye
Mesaj Tarihi : 05 Eki 2006 21:22:52
arkadaşlar numara olduğunu elbette biliyorum. bende o yüzden açmadım yani rar dosyasını açtım bide birazcık incelediğimde ms-dos tamamlayıcısı mı ne (tam hatırlamadım) bişey çıktı. büyük ihtimalle virüs. ayrıca benim kredi kartım yokda bir abimiz var (komşum) o rica etti bankaya bişey sorduk mail adresi olarak da benimkini vermiştim ama banka olmadığı kesin. çünkü ; bu ara o mail adresimi yabancı bir foruma kayıt amaçlı yazdım. YAZMAZ OLAYDIM abicim bir spam geliyor ki sorma :D ve bu mail de bu ara geldiği için baktım şüpheli ama akbank müşteri hizmetleri bana telefonla ulaşın bize diyor. bizim canımızı yakmaya çalışmış olabilirler e başkası bilmeyen biri küt diye götürebilirler. bilinçli bir tüketiciyimdir kartım olmasada böyle bir girişimde bulunan insanlar bize ulaşmaya çalışmış e başkasına ulaşmasın diye yarın bankayı arayacağım ve durumu detaylı izah edeceğim.
buraya bu konuyu açtığınız iyi olmuş arkadaşlar umarım foruma giren herkes mutlaka bu mesajları okur.
YasarS
Katılımcı Üye
REP: 154
Mesaj Tarihi : 01 Eki 2008 00:45:30
Ben akbank müşterisiyim asla bana böyle şeyler gelmedi zaten gelemezde sadece bana heray extre bilgilerim gelir oda pdf formatında gelir.Onun dışında başka bir içerik gelmez bu bir oltaya benziyor.
KAZANAMAYANLARIN TARİHİNİ KAZANANLAR YAZAR
MatematikCanavarı
Üye
REP: 12
Mesaj Tarihi : 01 Eki 2008 01:59:01
Klasik oyun şudur:Hesap bilgilerinin verilmesini ister(bir mazaret uydurulur) Tabi hesap bilgileri verilirse hesap boşaltılır. Şu mantık asla unutulmamalı,banka senden niçin hesap bilgini istesin.Çünkü zaten onlarda bu bilgiler vardır. Bu tarz yemlemelere dikkat.Akbank gibi davranır ve hatta bazen bankaların sitelerinin benzerlerini bile yaparlar ama site adı aynı değildir(site adı da benzer olabilir ama aynı değildir) Telefon yada heryerde bu tarz oyunlar uygulanır.Asla kişisel bilgilerinizi vermeyin.Unutmayın banka sizden hiçbir zaman hesap bilgilerinizi istemez çünkü zaten ellerinde vardır.
hiçbir banka email ile sizden bilgi yada doğrulama vs. istemez, hertürlü online işlemleri kendi web siteleri üzerinden yaparlar. bu tarz postalara düşmeyin sakın, arkadaşın konuyu actıgı iyi olmuş...
es-low
Katılımcı Üye
REP: 34
Mesaj Tarihi : 01 Eki 2008 11:18:02
dostum çok merak ettim o rar içindeki .bat dosyasını bi zahmet upload filan edip link verir misin az kurcalasam