keshkesh'ten alıntı:
Arkadaşım bu sistem bi işe yaramaz:P
harddiski unutmuşsun 2 tb hdd depo olarak kullanılır ona windows yüklersen high end olmaz o pc:)
bosu bosuna yavaslatırsın sistemi.... bir adet raptor filan lazım oraya :) yada raid 0 160 gb 16 mb cacheli hdd ;)
Sayın keshkesh fena halde yanılıyorsunuz. Sistemde 1 tane 2 terabaytlık değil 2 tane 1 terabaytlık harddisk var. O harddisklerin herbirinin de 32 MB cache bellekleri var ve NCQ özelliğine sahipler. Dolayısıyla raptor ile aralarında fazla bir performans farkı yok. Ayrıca iki adet fiziksel hardisk olduğu için sizin bahsettiğiniz rşekilde raid olarak kullanmak mümkün sistemi. Bir de galiba herkes intelin işlemcilerine kafayı fena halde takmış durumda. Yani üstü kapalı hiçbir amd işlemciyle HIGH END sistem kurulmaz diyorsunuz. Fakat ben bu kolaycılığa kaçan ve biraz fanatiklik kokan bu fikre katılmıyorum. Şuna adım gibi eminim şu sistemde , intel anakartla beraber QX9770 işlemci kullansaydım sisteme herkes bir anda hıgh end diyecekti. HIGH END demek mevcut en son teknoloji demek.En iyi sistem demek değil. Benim imzamdaki sistemde bulunan Q6700 işlemcinin dahi AMD nin 9950 işlemcisinden daha iyi olduğunu biliyorum. Özetle kurduğum sistem amd anakart ve amd işlemciyle kurulabilecek en iyi sistemdir diyorum.
Bir arkadaşım ram olarak OCZ Reaper daha iyi olurdu demiş. Haklıdır kendisi. Sistemi kurarken bunu atlamışım. Ama ADATA nın ürünü de overclock için tasarlanmış başarılı bir ürün.
Diğer bir arkadaşım bu sistem için 600 - 700 watt power supply yeterli olur demiş. O da haklı .Ancak kaliteli bir 700 watt power dahi en fazla % 85 verim sağlar. Yani örneğin OCZ 700 watt aldınız. Sisteme sağladığı en yüksek güç 600 watt olur. Aradan bir sene geçtiğinde bu verim % 75 e 1 sene daha geçince % 65 e düşer. İşte o zaman power supply bağırmaya başlar. Ama sisteme HIGH POWER 1000 watt gibi bir ürün koyduğunuzda içiniz en az 3 sene rahat edecek demektir.
Gelelim 4870 toxic ten 2 adet yerine 1 adet 4870X2 seçmek daha iyi olur diyen arkadaşıma. O da haklıdır. Ancak standart 4870X2 ye göre Sapphire HD4870 toxic single kart soğutma açısından avantajlı. Daha iyi overclock olacaktır. 4870X2 nin en büyük avantajı fazla belleği. Aradaki performans farkı % 5 i geçmez. Çünkü toxicler overclocklu olduğu için farkın açılmasına izin vermez. Netten bu kartla ilgili baktığım incelemelerde Sapphire HD4870 in 780 mhz olan çekirdek hızının rahatça 820 mhz e , 4000 Mhz olan bellek hızının da 4600 Mhz e çıktığı görülüyor. Ayrıca ileride bir upgrade istendiğinde 2 adet 4870 i satıp yeni kart almak tek HD4870X2 yi satmaktan daha kolay olacaktır.
Sistem önerime gelen tüm eleştirilere eyvallah diyor saygı duyuyorum . Bir eleştiri hariç. Bu anakarttan cacık olmaz diyen arkadaş önerdiğin Gigabyte anakart Asus tan iyi olabilir. İtiraz etmem. Ama bahsettiğin '' Cacık '' olsa olsa senin güzelliğindir. Sana bundan daha fazlasını söyleyip topiği çirkinleştirmek istemem.
Burada şunu herkesin bilmesini temenni ederim. Bugün AMD geride olur yarın intel. Bugün ATI önde gider yarın Nvidia . Mesele kimin önde olduğu değil. Son kullanıcının yani bizlerin olayı fiyat/performans mantığı açısından doğru yorumlamamız. Ayrıca , ben ne olursa olsun daima intel tabanlı sistem kurarım böyle alıştım diyen insanlara gösterdiğimiz saygıyı ben AMD ATI den şaşmam diyen arkadaşlara da göstermemiz gerekir diye düşünüyorum.
Eleştiri ve önerileri için herkese teşekkürler. Topiğe ben başladım artık sizler bitirirsiniz benden bu kadar....