Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 1112345678910Sonraki >Son »
AMD mi Intel mi?
/ 11  Sonraki sayfaya git
Cenk Tarhan
CHIP Online

22 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  11:57:45
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
"Sizce bir kullanıcı yeni bir bilgisayar (laptop veya desktop) alacaksa tercihini hangi işlemci firmasından yana kullanmalı? AMD mi? Intel mi? Neden? Hangisi daha avantajlı? Niye tercih edilsin?"

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5069
Cenk Tarhan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Cenk Tarhan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Nokia N97 nasıl çalışıyor?

Bu lastik başka lastik!

Apple yan çizdi!

20081204013126Nokia'nın yeni amiral gemisi N97 ile ilgili videolar ardı ardına ortaya çıkıyor. İşte son 2 örnek...
Michelin-den-cok-farkli-bir-otomobil-lastigiOtomobil lastiği ne kadar teknolojik olabilir? Michelin'in yeni lastiğini görmeden karar vermeyin...
Michelin-den-cok-farkli-bir-otomobil-lastigiApple, Mac OS kullanıcılarına anti-virüs önermekten vazgeçti! Peki ama bahanesi ne?
burakcakay
Üye

122 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  12:21:00
Bence AMD, Cenk abi. Çünkü aynı özelliklerdeki işlemcilerde INTEL daha pahalı, AMD ise daha ekonomik oluyor. Ayrıca AMD sistemlerde oyunlar daha iyi performans ile oynanıyor bana göre. Insanlar tutturmuşlar Intel'de Intel diye. Herifler isim yapmış tek artıları bu. AMD daha iyi yerlere gelicek. Buna da inanıyorum.
Ayrıca Overclock yapıcaksan kesinlikle AMD.
Güncelleme: burakcakay [25 Ara 2007 12:25:59]
burakcakay'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) burakcakay'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Borga-x
İlk Maestro
REP: 1543REP: 1543REP: 1543REP: 1543
REP: 1543

11210 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  12:27:00
Bende AMD fanıyım.Ama su anda en performanslı işlemciler Intel.. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler.. AMD bu phenomlarla bır seyler yaparlarsa o zaman AMD öncelik kazanır.Ama su anda cıkan işlemcilerin L3 önbelleklerınde sorunlar var.AMD 2008'de 45nm'ye geçtiginde bu sorun kalkar umarım
Borga-x'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) Borga-x'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
black_flood
Deneyimli Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5
1428 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  12:36:51
akadaşa kaylıyorum vede ayrıca amd güç tüketiminde intelden en az 2 adım önde.intelin 90nm olupta 65 wat güç çeken cpusunu görmedim çift çekirde.65nm olanlarında 45 wat ile çalıştığını görmedim.intel sürekli hep aynı saat hızında çalışarak hem çok ısınıyor hemde çok güç tüketiyor.masa üstü amd sistem boşta iken dualcore olsa dahi 800 mhz'e kadar çekiyor ve standart rutin işlerde en fazla 1.2 ghzlik bir güce ihtiyaç duyabiliyor.fan sesiyönündende çok iyi gürültü yok ben yazın bile en yüksek 2800rpm 'e ayarladım overclock yapmadıkça yazın bile ısı sorunu yok.bazen yazın bile 1500rpm'de çalıştığı oluyor amd sistemin.intelin dev gibi cache belleği var ama gerisi yok amd gibi 512 cache bellekli cpu üretse asla ve asla intel ürünlerinde şuanki güncel amd ve core2 duo performansını kimse göremez.laptoplardada çok aşırı güç tüketiyor intel notebook olarakta amd çok iyi birde eğer vista var ise sistem olarak adeta suyunu çıkarıyor amd sistemler boşta kalan birçok donanım bileşenini geçici olarak vista devre dışı bırakarak fazladan güç tüketimini engelliyor cununda boşta iken 35 wat gibi bir rekor güç tüketmeside çok ilginç bir konu.daha detaylara inersek çokk hatası var intel sadece şişirmece başka birşey değil.eskiden intel dışında bir ürün dedikmi babasına yada ailesine küfretmişiz gib davranan hp ibm gibi firmalar bile artık opteron vede amd serisi donanımlı ürün yelpazesine ağırlık veriri oldu buda en büyük farklardan birisi.
black_flood'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) black_flood'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
delacrimosa
Üye
REP: 9REP: 9REP: 9REP: 9
REP: 9

93 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  12:39:35
Bu konuda sadece ben ikisi arasında tercih yapamıyorum sanırım. Sebebi ise kendi açımdan gayet basit.
Sistem kurarken hiç bir zaman işlemciyi baz almıyorum. Anakart ile yola çıktığım için, o an piyasadaki en iyi anakart ne ise onun tabanında yatan teknoloji ile işlemci seçimini yapıyorum. Şu an için elimde Asus maximus Formula var ve intel kullanıyorum. Gayet memnunum. Benchmarklarım pozitif.
-----------------Main Setup-----------------
Processor: Core2 Duo E6750,2.66 GHz,64 Bit
Motherboard: ASUS Maximus Formula X38
Graphics Card: ASUS 8800GTS
RAM: 2x 1Gb CORSAIR DDR2 800MHz
delacrimosa'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) delacrimosa'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
R3QU3M
Deneyimli Üye
REP: 8REP: 8
REP: 8

1606 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  20:25:19
AMD NO 1. MANUFACTURER !!!!!!!!!!!!
R3QU3M'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) R3QU3M'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Mr.Salih
Üye

70 Mesaj

Mesaj Tarihi : 26 Ara 2007  23:31:12
AMD kesinlikle fazla ısınan bir işlemci değil. Ve eski işlemcilere artık hiç benzemiyor. Parası olan İntel alsın. Bizim gibi öğrenciler yada orta seviye AMD yi gönül rahatlığı ile tercih edebilir. BEN YİNEDE INTEL DİYORUM...
Mr.Salih'in profilini görüntüle Mr.Salih'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
onurucan
Yeni Üye

20 Mesaj

Mesaj Tarihi : 28 Ara 2007  01:03:05
benim işyerinde kullandığım bilgisayar amd işlemcili ve asus a8v anakatlı bilgisayar performans açısından iyi fena deil ama ben yine de yeni toplamış olduğum pc nin işlemci seçimimi intel den yana kullandım.intel amd ye göre birazcık daha pahalı olabilr ama yine de kalitesini konuşturuyor...benim,arkadaşın dediği gibi çok param yok ama kalitedende şaşmıyorum...ben intel diyorum çünkü farkı kalitesi.ama amd de o kadar kötülenecek bir marka deil belki ileride çıkaracağı işlemcilerle bizi cezbeder ve amd yi tercih ederiz...ben kaliteden yanayım...
onurucan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) onurucan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mustafakucuk
Yeni Üye

12 Mesaj

Mesaj Tarihi : 28 Ara 2007  09:41:13
bende oyumu amd tarafında kullanıyorum.
ilk işlemcim athlon 800 mhz idi o zamanlara baya ısınıyor idi.
sonradan elimden sempron, athlon64, am2 soket işlemciler geçti hepside kararlı. güç tüketimi düşük ve sessiz işlemciler
mustafakucuk'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) mustafakucuk'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
alarmaa
Yeni Üye

14 Mesaj

Mesaj Tarihi : 29 Ara 2007  22:32:13
Herkes amd diye tutturmuş gidiyor :D aslında oyun oynamak için amd den şaşmamak lazım ama benim oyunlarla alakam yok (oyun oynamayı hiç sevmiyorum (counter strike & nfs hariç)
intel marka işlemci kullanıyorum ve memnunum.
Güncelleme: alarmaa [29 Ara 2007 22:36:39]
alarmaa'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) alarmaa'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
erkanc
Forum Katibi
REP: 279REP: 279REP: 279REP: 279
REP: 279

3027 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Ara 2007  09:47:30
Bence Amd piyasadaki itibarını keybetmekte nedeni ise phenomla yaşanan hayl kırıklığı tlb hatası diğer adı herneyse ve 45nm geçememesi 65nm üretim işlemcileri bile halen daha (phenom9500-9600 bunlar hariç L3 Paylaşımlı beellek hatası errata)tam olarak piyasaya sürememsi rakip intel tarafında ocak ayı itibariyle çift çekirdekli 45nm işlemcileri piyasaya sürmesiyle bence çok can kaybediyor ve üzülerek söylüyorumki amd pazar payında baya bir kayıp yaşıyor ve yine yaşaycaktır özellikle B3 revizyonlu phenomlar belki bir çıkış olabilir ama 2008 yılının ikinci çeyreğine ertelenmesi amd için kötü oldu tek kozu 3 çekirdekliler olabilir.Rakip inteldeyse rakipsizlikten kaynaklanan rehavet olsada özellikle core2 duo ile yakaladığı başarıya 2 ve 4 çekirdekli işlemcilerde devam ettiriyor gerçi 45nm de 4 çekirdekli işlemcilerini erteledi ancak amd kadar da ileri tarihe ertelemedi şuan için alınacak işlemci bir amd sever olarak intel diyorum hem fiyat hemde performans olrak şuan için intel diyorum ama tabiki uzun zaman amd kullanan biri olarak
erkanc'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) erkanc'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 11  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 1112345678910Sonraki >Son »
Snitz Forums 2000