Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

AMD'nin sürpriz hamlesi
CHIP Online
www.chip.com.tr

3218 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  18:25:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
AMD, büyük bir ortağı arkasına alarak yeni bir yarı iletken üretim şirketi kuruyor. Detaylar burada.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/AMD-nin...si_9038.html

AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC), Yeni Bir Lider Yarı iletken Üretim Şirketi Kuruyor

Advanced Technology Investment Company (ATIC), bugün yaptıkları bir açıklamada, bağımsız ve lider döküm üretimi kapasitesi olan, ABD merkezli bir yarıiletken üretim şirketi kuracaklarını duyurdu. Geçici olarak "Döküm Şirketi" olarak anılacak yeni küresel şirket, gelişmiş üretim teknolojisi, endüstri lideri üretim tesislerini ve küresel kapasitesini arttırmaya yönelik kesin kararlılığını birleştirerek, bağımsız döküm şirketlerine olan ihtiyacı karşılayacak. Aynı zamanda, Mübadele Yatırım Şirketi de AMD'deki yatırımını %19,3'e çıkaracak.

AMD'nin Döküm Şirketi'ne yapacağı katkı, Dresden'deki iki fabrikasını da kapsayan üretim tesisleri ve bunlarla ilgili varlıklar ile fikri mülkiyet haklarından oluşacak. ATIC, Döküm Şirketi'ndeki hisselerini satın almak için 2,1 milyar dolar ödeyecek. Bunun 1,4 milyar doları doğrudan yeni şirkete yatırılırken, kalanı Döküm Şirketi'nde yeni hisseler almak için AMD'ye ödenecek. Döküm Şirketi ayrıca AMD'nin mevcut borcunun yaklaşık 1,2 milyar dolarını da devralacak.

Tüm konu: AMD'nin sürpriz hamlesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu ortaklın neleri değiştirebilir?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Otolara güvenlik kalkanı

Bu PC çok canlar yakacak!

Gurbetçilere MS desteği!

20090108003140CHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemLenovo'dan tasarım harikası: Yeni hepsi bir arada PC IdeaCentre A600 göreni büyülüyor...
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemMicrosoft, Almanya'da verdiği eğitimlerine Türk vatandaşları için özel bir seçenek ekliyor...
Ahmet DOĞAN
Üye

174 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  18:36:44
Bu ortaklık pek çok şeyi değiştirir ben başta ta AMD nin güçsüz olduğunu ve fazla ömrü kalmadığını Düşünenlerin Fikirlerini değiştrir zaten ben IBM ile beraber Çalışan Ve böylesine üst düzey teknolojiler geliştiren bir şirketin birkaç zor yılda ortadan kalkacağını düşünmüyorum
PoWeReD_By_DeeP_BluE_SeA
Ahmet DOĞAN'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Ahmet DOĞAN'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Bilgin Üye
REP: 52REP: 52REP: 52REP: 52
REP: 52

2100 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  20:34:17
amd daha uzun yıllar yaşar.buda ömrünü dahada uzatır diye düşünüyorum.Ama ati'yi almasaydı bu kadar uzun yaşayamazdı :D
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler