Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

AMD sistemlerde mavi ekran sorunu çözülüyor

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink17 May 2008  22:26

HP, AMD tabanlı sisteme sahip olan kullanıcılarını Windows XP SP3 konusunda uyardı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/AMD- ... cozuluyor_6935.html

Hewlett-Packard, AMD tabanlı sistemleri üzerinde Windows XP kullanan kullanıcılarına SP3'ü "şimdilik" kurmamalarını önerdi. Bilindiği gibi, SP3'ün yayınlanmasının hemen ardından çok sayıda "yeniden başlama" şikayeti gelmişti.

Şirket, Pavilion ve Compaq Presario masaüstü PC'leri için hazırlanan web sitesinde şu açıklamayı yaptı: "SP3'ü yükledikten sonra, sistemin açılışı sırasında mavi ekran hatasıyla karşılaşılabiliyor. Bunun nedeni, SP3'ün, AMD tabanlı sistemlere bile Intel güç yönetimi sürücüsünü yüklemesi. "

Peki ama AMD tabanlı HP sahipleri SP3'ü ne zaman yükleyecek? Hewlett-Packard, önümüzdeki hafta HP Update üzerinden SP37394 isimli bir yama yayınlamaya hazırlanıyor. Bu yama yayınlandığında, SP3 ve AMD tabanlı HP sistemler arasındaki uyumsuzluk giderilmiş olacak.

Microsoft'un bu konuda bir yama yayınlayıp yayınlamayacağı ise merak konusu. Zira bahsedilen mavi ekran hatası sadece HP'lerde değil, Dell, Gateway ve Lenovo sistemlerde de yaşanıyor. Asus'un yonga setlerinin başı ise yeniden başlama problemiyle dertte.

Tüm konu: AMD sistemlerde mavi ekran sorunu çözülüyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: SP3 sonrası yaşadığınız sorunlar...

En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink17 May 2008  22:47

Kullandığım bazı yazılımlar çalışmadı
En üste git

Üye
REP: 197, 4,05

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  03:13

Vistanın Sorunlarının Kopyası Sp3 Dede Mevcut ikisinide Hicc Begenmedim...!
Varmı Xp Gibi İşletim Sistemi
(bana göre)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  14:00

Gerçek manada ne gibi eksileri, artıları var anlatılmadan tüm yamaların otomatik bir şekilde kurulması insanın canını sıkıyor. Saçma sapan kod numaralı onlarca Windows update eki yükleridim. Son 6 ayda yaklaşık olarak 1,5 Gb kadar Windowsu update ettim. Aldığım CD zaten 600MB iken bu kadar veri ne işe yarıyor? Kim açıklayacak?
Bu arada Adobe den de kurtulmanın bir yolunu biliyorsanız söyleyin o da bi o kadar yükleme yapıyor...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  15:05

ben kurduğum hiçbir amd sistemde sp3 sorunu yaşamadım tam tersi çok daha performanslı çalışmakta.bence bunun en başlı sebebi xp sp3'ün sürücüler ile ilgili yaşadığı sorunlar.yazılımların bozulma olayınada hiç rastlamadım.spsiz vistaya sp kurunca karşılaştığım bir sorun ama xpde olmadı.ayrıca sanırım donanımda seçiyor artık xp.

Ayrıca hp ürünlerinde amd işlemcili çoğu sistemde bu tip sorunlar mevcut.kullandıkları anakartların üreticisinin sitesinde bile tam desteği yok yamalı bohça gibi eklemeler ile sürücü kurduruyor.

intel ürünlerinde hp sistemlerde bu denli bir sorun olmamaktadır.bence hp'nin mühendilerinin tasarımları sorunlu.

VE enbüyük sorunsa amd sistemlerde asus yongaları kullandığından kaynaklanmakta. abbit marka anakartlarda hiç rastlamadığım sorunlar bunlar.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  16:31

hakkaten ya makine bana kayafı yedirtmişti demek problem buymuş:) çözüm format sp3 olmadan bekleyelim bakalım
ADORA BİLGİSAYAR
www.adorabilgisayar.com.tr
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  20:18

Ben masa üstü kullanıyorum ilk kurduğum sırada bazı programlarda tr karakter sorunu yaşadım hemde güncelleme sonrası bir program kurmama rağmen ama ertesi günü bu sorun ortadan kalkmıştı kendi kendine nerde hata yaptım bulamadım ya da neden oldu bu durum anlamdım hala!
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 May 2008  23:24

SP3 ü bende yükledim sistemim AMD tabanlı olmasına rağmen herhangi bi sorun yaşamadım....
Core2Quad Q6600 2.40GHz @ 3.00GHz - Gigabyte X48 DQX -
OCZ Platinium 2x2Gb DDR2 800MHz @ 1000MHz 2.20 V - Seagate 250Gb 16Mb sata2 -  
Zotac GTX260 (core216-55nm) 896Mb 448Bit GDDR3 (700-2300-1509) -
LG 20X sata dvd/rw - Toshiba 52x32x52 cd/rw -
Philips 170S 17" LCD -THERMALTAKE MATRIX ATX SİYAH -
Cooler Master Real Power Duo 750W PSU
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 May 2008  14:45

Evet .Bende SP3 yüklediğim zaman mavi ekran sorunu ile karşılaştım.Ama nedeninin SP3 yüklemekten kaynaklandığını anlamamıştım.Pc yaklaşık 10 dakkada bir ya yeniden başlıyor yada mavi ekranda bir hata geliyordu.Ben sebebini bilmediğimden herhalde sürücülerde sorun var zannetmiştim.Bu nedenle yeniden Pc ye format attım.Ama güncellemede şimdi SP3 gözükmüyor.Demek sorun AMD tabanlı olmasından imiş.Sorun HP update ile giderilecekmiş ama lütfen bilen birisi varsa nasıl olacağını anlatırsa sevinirim.Mailim yasinkes30@hotmail.com.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 May 2008  02:37

ben kuramadım bile hata verdi ve bilgisayar kendini eski sürüme aldı.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 May 2008  11:09

Amd 3800 Plus Ht2.0 Dual Core işlemci kullanıyorum, xp sp3 yükledim hiçbir sorun yok gerçi windows yüklendikten sonra; Gigabyte Chipsetleri otomatik yüklerken kesinlikle Amd sürücülerini kuruyor ve iptal etmenize izin vermiyor... Hp hep sorunluydu zaten, Gigabyte farkı işte kesinlikle sorun yaşatmıyor kullanıcısına.... Elimde 20 senelik Gigabyte Slot işlemcili anakart vardı üzerinde xp sp2 vardı çok hızlı ve hala sorunsuz çalışıyor..... Ati_Amd_Gigabyte Forever... Shappire de ihmal etmemek lazım nede olsa Gigabyte dan sonra en kalitelisi o...
The_Last_Mohican
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 AMD sistemlerde SP3 [sorunu ve çözümü]viking20 9 22 Oca 2009  19:52
 ekran kartıma over clock yaptım mavi ekran sorunuahmet_01 1 05 Oca 2009  13:19
 windows 7 mavi ekran(siyah ekran) donma sorunucimex 4 19 Tem 2011  19:06
Nvidia Ekran Kartı Sorunu (Driver Mavi Ekran)anil.ilhan 2 25 Şub 2012  21:01
 BlackBerry sorunu çözülüyor!CHIP Online 0 13 Eki 2011  17:30
Bu sayfa 1,37 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu