Yeni Üye | 28 Ara 2007 02:36
Anakartım ASRock P4VT8+ , ses kartım Realtek AC 97...Nette bulduğum tüm sürücüleri kurmaya çalıştığım halde sistemden ses alamıyorum...Önerileriniz nelerdir? |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 1248
Kişisel Sayfası
| 28 Ara 2007 06:41
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4VT8%2b&s=ilk önce ilk satırdaki VIA 4 in 1 driver ı kur sonrda ikinci satırdaki C-Media audio driver ı kur |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 5
Kişisel Sayfası
| 30 Ara 2007 02:53
- Alıntı: jeomania
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4VT8%2b&s= ilk önce ilk satırdaki VIA 4 in 1 driver ı kur sonrda ikinci satırdaki C-Media audio driver ı kur
çok teşekkür ederim...sayende sorun çözüldü... |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 5
Kişisel Sayfası
| 30 Ara 2007 17:48
sorun çözüldü yazmıştım ama yanılmışım :( winamp veya media player'da ses sorunum yok artık, bilgisayarımda kayıtlı ses dosyalarını çalıştırıp dinleyebiliyorum...lakin windows'un açılış-kapanış sesleri yok + net üzerinde (youtube gibi sitelerde) hiç ses yok...Ayrıca denetim masası-ses aygıtları özellikleri'nde ses aygıtı görünmüyor...tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim... Güncelleme: bragi (30 Ara 2007 22:56) |
| |
Üye - Mesaj
- 1248
Kişisel Sayfası
| 31 Ara 2007 06:13
ilk önce Denetim Masası -> Ses Efekti ve Ses Aygıtları -> Ses sekmesinde "Ses Çalarken" sekmesinde varsayılan aygıt olarak ses kartını seç. uygula Tamam de sonra tekrar aynı pencerede ses ayarı sekmesine gel, görev çubuğuna ses simgesi yerleştir kutucuğundaki işareti kaldırıp uygula, sonra tekrar işaretleyip uygula. sonra yine aynı pencerede ses efekti sekmesine gel, ses düzeninde windows varsayılan ı seç. uygula ve tamam. bunları yapınca sorun düzelmesi lazım. düzelmezse bir restart yap dene olmadı 2. yolu var;
başlattan çalıştıra gel regedit yaz enter;
açılan pencerede,
Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
Açılan Sağ Sekmede Boşlukta Sağ Tuşa Basarak Yeni\Dize Değeri\ yapıyoruz ve bu değere wavemapper adını veriyoruz..
Sonra Bu değer üzerinde sağ tuş yaparak DEĞİŞTİR diyoruz ve Değer Verisi Yerine msacm32.drv yazıyoruz.. |
| |
|
|
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 5
Kişisel Sayfası
| 05 Oca 2008 16:11
teşekkürler
|
| |
Üye - Mesaj
- 114
Kişisel Sayfası
| 14 Oca 2008 11:21
- Alıntı: jeomania
ilk önce Denetim Masası -> Ses Efekti ve Ses Aygıtları -> Ses sekmesinde "Ses Çalarken" sekmesinde varsayılan aygıt olarak ses kartını seç. uygula Tamam de sonra tekrar aynı pencerede ses ayarı sekmesine gel, görev çubuğuna ses simgesi yerleştir kutucuğundaki işareti kaldırıp uygula, sonra tekrar işaretleyip uygula. sonra yine aynı pencerede ses efekti sekmesine gel, ses düzeninde windows varsayılan ı seç. uygula ve tamam. bunları yapınca sorun düzelmesi lazım. düzelmezse bir restart yap dene olmadı 2. yolu var;
başlattan çalıştıra gel regedit yaz enter;
açılan pencerede,
Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
Açılan Sağ Sekmede Boşlukta Sağ Tuşa Basarak Yeni\Dize Değeri\ yapıyoruz ve bu değere wavemapper adını veriyoruz..
Sonra Bu değer üzerinde sağ tuş yaparak DEĞİŞTİR diyoruz ve Değer Verisi Yerine msacm32.drv yazıyoruz..
arkadaşım çok teşekkürler ya. beni format atmaktan kurtardın walla saol  |
| |
Üye - Mesaj
- 707
Kişisel Sayfası
| 16 Oca 2008 04:30
bişey değil arkdşlar yardımımız oluyorsa ne mutlu... bu arada şunu da baştan söyliyim eğer yinede söylediklerimi yaptığı halde sorunu çözemeyenler olursa flash playeri yeniden yükleyin ve internet explorerde gelişmiş ayarlarda multimedya ayarlarında sayfa içindeki sesleri çal seçeneğini aktif edin |
| |
İlk Maestro - Mesaj
- 11441
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 16 Oca 2008 17:51
- Alıntı: Razorback
bişey değil arkdşlar yardımımız oluyorsa ne mutlu... bu arada şunu da baştan söyliyim eğer yinede söylediklerimi yaptığı halde sorunu çözemeyenler olursa flash playeri yeniden yükleyin ve internet explorerde gelişmiş ayarlarda multimedya ayarlarında sayfa içindeki sesleri çal seçeneğini aktif edin
Jeo senmisin? Yeni nick güzelmiş. |
| |
Üye - Mesaj
- 707
Kişisel Sayfası
| 18 Oca 2008 06:20
evet borgacım. bundan sonra bu nickle devam... nickten başka değişen birşey yok.. yine her zamanki gibi boş vakitlerde can sıkıntısından kurtulmak için chip forumdayız... |
| |
|
|
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 23
Kişisel Sayfası
| 22 Oca 2008 16:54
- Alıntı: Razorback
bişey değil arkdşlar yardımımız oluyorsa ne mutlu... bu arada şunu da baştan söyliyim eğer yinede söylediklerimi yaptığı halde sorunu çözemeyenler olursa flash playeri yeniden yükleyin ve internet explorerde gelişmiş ayarlarda multimedya ayarlarında sayfa içindeki sesleri çal seçeneğini aktif edin
hocam bende aynı sorun var mp3 dinleyebiliyorum ama crysis oynarken ses yok bu yol benim sorunu çözermi |
| |
|