Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Acil Yardım Realtek AC'97

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Ara 2007  02:36

Anakartım ASRock P4VT8+ , ses kartım Realtek AC 97...Nette bulduğum tüm sürücüleri kurmaya çalıştığım halde sistemden ses alamıyorum...Önerileriniz nelerdir?
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Ara 2007  06:41

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4VT8%2b&s=
ilk önce ilk satırdaki VIA 4 in 1 driver ı kur sonrda ikinci satırdaki C-Media audio driver ı kur

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Ara 2007  02:53

Alıntı: jeomania
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4VT8%2b&s=
ilk önce ilk satırdaki VIA 4 in 1 driver ı kur sonrda ikinci satırdaki C-Media audio driver ı kur

çok teşekkür ederim...sayende sorun çözüldü...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Ara 2007  17:48

sorun çözüldü yazmıştım ama yanılmışım :(
winamp veya media player'da ses sorunum yok artık, bilgisayarımda kayıtlı ses dosyalarını çalıştırıp dinleyebiliyorum...lakin windows'un açılış-kapanış sesleri yok + net üzerinde (youtube gibi sitelerde) hiç ses yok...Ayrıca denetim masası-ses aygıtları özellikleri'nde ses aygıtı görünmüyor...tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Güncelleme: bragi (30 Ara 2007 22:56)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink31 Ara 2007  06:13

ilk önce Denetim Masası -> Ses Efekti ve Ses Aygıtları -> Ses sekmesinde "Ses Çalarken" sekmesinde varsayılan aygıt olarak ses kartını seç. uygula Tamam de sonra tekrar aynı pencerede ses ayarı sekmesine gel, görev çubuğuna ses simgesi yerleştir kutucuğundaki işareti kaldırıp uygula, sonra tekrar işaretleyip uygula. sonra yine aynı pencerede ses efekti sekmesine gel, ses düzeninde windows varsayılan ı seç. uygula ve tamam. bunları yapınca sorun düzelmesi lazım. düzelmezse bir restart yap dene olmadı 2. yolu var;

başlattan çalıştıra gel regedit yaz enter;

açılan pencerede,

Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Açılan Sağ Sekmede Boşlukta Sağ Tuşa Basarak Yeni\Dize Değeri\ yapıyoruz ve bu değere wavemapper adını veriyoruz..

Sonra Bu değer üzerinde sağ tuş yaparak DEĞİŞTİR diyoruz ve Değer Verisi Yerine msacm32.drv yazıyoruz..

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Oca 2008  16:11

teşekkürler
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Oca 2008  11:21

Alıntı: jeomania
ilk önce Denetim Masası -> Ses Efekti ve Ses Aygıtları -> Ses sekmesinde "Ses Çalarken" sekmesinde varsayılan aygıt olarak ses kartını seç. uygula Tamam de sonra tekrar aynı pencerede ses ayarı sekmesine gel, görev çubuğuna ses simgesi yerleştir kutucuğundaki işareti kaldırıp uygula, sonra tekrar işaretleyip uygula. sonra yine aynı pencerede ses efekti sekmesine gel, ses düzeninde windows varsayılan ı seç. uygula ve tamam. bunları yapınca sorun düzelmesi lazım. düzelmezse bir restart yap dene olmadı 2. yolu var;

başlattan çalıştıra gel regedit yaz enter;

açılan pencerede,

Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Açılan Sağ Sekmede Boşlukta Sağ Tuşa Basarak Yeni\Dize Değeri\ yapıyoruz ve bu değere wavemapper adını veriyoruz..

Sonra Bu değer üzerinde sağ tuş yaparak DEĞİŞTİR diyoruz ve Değer Verisi Yerine msacm32.drv yazıyoruz..
arkadaşım çok teşekkürler ya. beni format atmaktan kurtardın walla saol Alkış
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Oca 2008  04:30

bişey değil arkdşlar yardımımız oluyorsa ne mutlu... bu arada şunu da baştan söyliyim eğer yinede söylediklerimi yaptığı halde sorunu çözemeyenler olursa flash playeri yeniden yükleyin ve internet explorerde gelişmiş ayarlarda multimedya ayarlarında sayfa içindeki sesleri çal seçeneğini aktif edin
En üste git

İlk Maestro
REP: 1585, 3,97

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Oca 2008  17:51

Alıntı: Razorback
bişey değil arkdşlar yardımımız oluyorsa ne mutlu... bu arada şunu da baştan söyliyim eğer yinede söylediklerimi yaptığı halde sorunu çözemeyenler olursa flash playeri yeniden yükleyin ve internet explorerde gelişmiş ayarlarda multimedya ayarlarında sayfa içindeki sesleri çal seçeneğini aktif edin
Jeo senmisin? Yeni nick güzelmiş.

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 Oca 2008  06:20

evet borgacım. bundan sonra bu nickle devam...
nickten başka değişen birşey yok.. yine her zamanki gibi boş vakitlerde can sıkıntısından kurtulmak için chip forumdayız...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Oca 2008  16:54

Alıntı: Razorback
hocam bende aynı sorun var mp3 dinleyebiliyorum
ama crysis oynarken ses yok bu yol benim sorunu çözermi
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Realtek AC'97 ses sorunumakaven 3 02 Nis 2009  23:30
 Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audiocomma 2 17 Eyl 2009  15:27
 cmedia ac 97 audio device sorunuHPQ-User 1 25 Mar 2009  19:25
 Via VT 8235 AC 97 ses kartı driverHPQ-User 4 12 Kas 2009  18:37
 Intel(r) 82801BA/BAM AC'97 Ses Denetleyicisiestante 7 27 May 2009  16:54
Bu sayfa 1,37 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu